Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto metrowiec - składniki:

6 jajek
2 szklanki mąki
łyżka cukru waniliowego
1,5 szklanki cukru
pół szklanki oleju
kakao
pół szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
1,5 łyżki mąki tortowej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
pół litra mleka
kostka masła
pół szklanki cukru
łyżka kakao

gotowa polewa czekoladowa

Ciasto metrowiec - sposób wykonania:

Ciasto:
Żółtka ucieramy z cukrami, dodajemy olej i 6łyżek wody, łączymy z mąką i proszkiem, następnie
dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dajemy łyżkę mąki do drugiej łyżkę kakao.
Oba ciasta pieczemy 45 minut w 180 stopniach C w keksówkach (oczywiście oddzielnie).
W pół szklanki mleka mieszamy mąkę i kakao, resztę gotujemy z cukrem, gdy mleko zawrze wlewamy mleko z mąkami, gotujemy na konsystencję
budyniu. Studzimy.
Masło ucieramy, dodajemy po łyżce budyniu.
Ciasta po wystudzeniu kroimy wzdłuż na 2 cm grubość, smarujemy kremem, zlepiamy na przemian kolorami.
Wierzch polewamy polewą czekoladową, ciasto kroimy z lekkim ukosem.
Pyszne, znane ciasto u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz