Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 65 minut Porcji 10 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto metrowiec - składniki:

6 jajek
2 szklanki mąki
łyżka cukru waniliowego
1,5 szklanki cukru
pół szklanki oleju
kakao
pół szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
1,5 łyżki mąki tortowej
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
pół litra mleka
kostka masła
pół szklanki cukru
łyżka kakao

gotowa polewa czekoladowa

Ciasto metrowiec - sposób wykonania:

Ciasto:
Żółtka ucieramy z cukrami, dodajemy olej i 6łyżek wody, łączymy z mąką i proszkiem, następnie
dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dajemy łyżkę mąki do drugiej łyżkę kakao.
Oba ciasta pieczemy 45 minut w 180 stopniach C w keksówkach (oczywiście oddzielnie).
W pół szklanki mleka mieszamy mąkę i kakao, resztę gotujemy z cukrem, gdy mleko zawrze wlewamy mleko z mąkami, gotujemy na konsystencję
budyniu. Studzimy.
Masło ucieramy, dodajemy po łyżce budyniu.
Ciasta po wystudzeniu kroimy wzdłuż na 2 cm grubość, smarujemy kremem, zlepiamy na przemian kolorami.
Wierzch polewamy polewą czekoladową, ciasto kroimy z lekkim ukosem.
Pyszne, znane ciasto u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz