Strona wykorzystuje pliki cookies, kt鏎e s zapisywane na komputerze U篙kownika. Wi璚ej szczeg馧闚 w Polityka prywatno軼i





Strona g堯wna >> Pozosta貫 >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ciasto migda這wo - orzechowe

Czas 70 minut Porcji 10 Trudno嗆 豉twe Koszt: do 25 z

Sk豉dniki:

10 jajek (dzielimy na 鄴速ka i bia趾a)
cz窷 orzechowa:
25 dkg cukru pudru
1 造磬a kakao
3 造磬i mleka
1 造磬a cukru waniliowego
25dkg zmielonych orzech闚

cz窷 migda這wa:
25 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
sok z po這wy cytryny
3 造磬i mielonych biszkopt闚
25 dag mielonych migda堯w

polewa:
2 czekolady mleczne
3 造磬i mleka

Ciasto migda這wo - orzechowe - spos鏏 wykonania:

Ciasto migda這wo orzechowe z programu Ewa gotuje.
草速ka ucieramy z cukrem pudrem. Do szklanki wsypujemy kakao, zalewamy mlekiem (3 造磬ami), mieszamy, gdy dobrze si rozprowadzi dodajemy je do 鄴速ek. Nast瘼nie dodajemy cukier waniliowy i orzechy, mieszamy 造磬. Mas przenosimy do wysmarowanej mas貫m i wysypanej bu趾 tart tortownicy (鈔.26 cm).
Bia趾a ubijamy ze szczypt soli, dodajemy cukier puder, chwilk ubijamy, nast瘼nie dodajemy cukier waniliowy, mieszamy.
Nast瘼nie dodajemy sok z po這wy cytryny, biszkopty oraz migda造 i mieszamy 造磬. Mas wylewamy na mas orzechow. Pieczemy godzin 1w 180 stopniach C.
Czekolad rozpuszczali w k徙ieli wodnej, dodajemy mleko. Polew polewamy przestudzone ciasto.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 g這s闚 ) Zaloguj si by zag這sowa



Pole przepis znajomemu Pole przepis znajomemu
mewa80 | 19-03-11| Czytano: 20707 razy |komentarz [2]
Ciasto migda這wo - orzechowe komentarz



2 komentarzy

Autor
mina
2015-02-07 19:27

nie wys這 tak jak pani Ewa robila moze do 穎ltka dodac m彗i

Autor
ciasto
2015-02-07 21:42

przepis jest dobry i sprawdzony-nie trzeba m彗i, jej rol pe軟i zmielone orzechy

Linia t豉 strony

Dodaj komentarz