Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz tytul
1...
| 2015-03-05 23:42 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto Snickers

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Snickers - składniki:

Polecamy także Ciasto Snikers Ewy Wachowicz

Ciasto:
0,5 kg mąki
4 żółtka
1 kostka margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
0,5 litra kremówki 30%
cukier waniliowy

Krem 2:
puszka mleka skondensowanego gotowanego przez 3 godziny ( lub gotowa do kupienia w sklepie masa krówkowa w puszce)

orzechy włoskie

Ciasto Snickers - sposób wykonania:

Ciasto SnickersPodane składniki na ciasto wymieszać, zagnieść, podzielić na pół. Upiec 2 placki ( w temperaturze około 180 stopni C przez 20-25 minut aż kolor placków będzie miodowy).

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

Pierwszy placek posmarować mlekiem skondensowanym (połową), na wierzch położyć ubitą śmietanę, przykryć drugim plackiem i posmarować drugą częścią mleka. Posypać orzechami włoskimi (lub podprażonymi na patelni orzechami ziemnymi - niesolonymi oczywiście).

Polecamy Ciasto Snikers Ewy Wachowicz



  • Currently 4.33/5

4.3/5 (6 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 08-05-10 | komentarz [11]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-03 16:48 Tytul
Zrobiłam ciasto wg przepisu i wyszło pyszne! Polecam bo jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień po upieczeniu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-20 15:24 Tytul
gdzie można kupić mase krówkową i kremówke 30% odpowiedzcie ?



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-20 17:13 ciasto Snikers
najszybciej, najłatwiej w Biedronce u?miech, masa krówkowa leży w dodatkach do ciast a śmietana 30% jest w kubeczkach, w lodówce.
Ale te produkty sa też w innych sklepach typu - prawie każdym większym



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-21 23:39 Tytul
najwiekszy problem mam z blaszką do pieczenia, jakie ma miec wymiary. Dopiero zaczyna moja przygodę z pieczeniem u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-22 0:15 Blaszka do pieczenia ciast
Blaszka prostokątna i wymiary standardowe około 25 x 36 .



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-01 22:57 sniker pychotka, mniam
Zrobiłam na świeta tego snikersa, wszyscy sie zajadali... ciasto pychotka.

Jako że wziełam pare uwag z komentarzy,
1) upieczone ciasto skropiłam je woda przegotowana bo jest twarde.
2) dodałam mase krowkowa cale duze opakowanie i grubiej posmarowałam w srodku
(lub dwie małe puszki)
3) dodałam orzeszki ziemne, prazone bez soli, po czym je posiekałam na drobno i posypałam wierzch

Najlepsze ciasto na 2/3 dzien kiedy przesiaknie... a z racji ze je skropiłam, nadawalo sie do jedzenie po kilku godzinach bycia w lodówce.



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 13:58 Tytul
a czym wysmarować blachę? samym tłuszczem czy tłuszczem i mąką?



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 14:36 ciasto
wystraczy jak wysmarujemy blaszkę samym tłuszczem ewentualnie masłem i ddoatkowo można wysypać bułką tartą



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-19 14:55 Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie zdolności. Zrobiłem to tylko według przepisu. Masę krówkową polecam z tesco bo jest większa niż w biedronce. Jeżeli chodzi o blaszki to nie trzeba ich absolutnie niczym smarować wystarczy wyłożyć papierem dopieczenia.



Przepisów
Od
Dodano 2015-02-07 12:29 ja x
ciasto pięknie wygląda postanowiłam go zrobić ale niestety ciasto mi nie wyszło bo wogóle nie zagniótł mi sie chyba tu czegoś brakuje 40 minut wyrabiałam i niestety nie udało mi się cały czas się rozsypywał więc czegoś tu brakuje jakiegoś składnika trochę mi żal że mi nie wyszedł bo uwielbiam piec poraz pierwszy w życiu mi ciasto nie wyszło no cóż mówi się trudno!



Przepisów
Od
Dodano 2015-02-07 21:44 Tytul
przepis jest sprawdzony więc dziwne, że nei wyszło ale następnym razem proszę dodać 2-3 łyżki śmietany kwaśnej wtedy ciasto zagniecie się na pewno!


komentarze Dodaj komentarz