Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Snickers - składniki:

Polecamy Ciasto Snikers Ewy Wachowicz

Ciasto:
0,5 kg mąki
4 żółtka
1 kostka margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
0,5 litra kremówki 30%
cukier waniliowy

Krem 2:
puszka mleka skondensowanego gotowanego przez 3 godziny ( lub gotowa do kupienia w sklepie masa krówkowa w puszce)

orzechy włoskie

Ciasto Snickers - sposób wykonania:

Podane składniki na ciasto wymieszać, zagnieść, podzielić na pół. Upiec 2 placki ( w temperaturze około 180 stopni C przez 20-25 minut aż kolor placków będzie miodowy).

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

Pierwszy placek posmarować mlekiem skondensowanym (połową), na wierzch położyć ubitą śmietanę, przykryć drugim plackiem i posmarować drugą częścią mleka. Posypać orzechami włoskimi (lub podprażonymi na patelni orzechami ziemnymi - niesolonymi oczywiście).

Polecamy Ciasto Snikers Ewy Wachowicz


  • Currently 4.20/5

4.2/5 (5 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [9]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-03 16:48 Tytul
Zrobiłam ciasto wg przepisu i wyszło pyszne! Polecam bo jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień po upieczeniu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-20 15:24 Tytul
gdzie można kupić mase krówkową i kremówke 30% odpowiedzcie ?



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-20 17:13 ciasto Snikers
najszybciej, najłatwiej w Biedronce u?miech, masa krówkowa leży w dodatkach do ciast a śmietana 30% jest w kubeczkach, w lodówce.
Ale te produkty sa też w innych sklepach typu - prawie każdym większym



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-21 23:39 Tytul
najwiekszy problem mam z blaszką do pieczenia, jakie ma miec wymiary. Dopiero zaczyna moja przygodę z pieczeniem u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-22 0:15 Blaszka do pieczenia ciast
Blaszka prostokątna i wymiary standardowe około 25 x 36 .



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-01 22:57 sniker pychotka, mniam
Zrobiłam na świeta tego snikersa, wszyscy sie zajadali... ciasto pychotka.

Jako że wziełam pare uwag z komentarzy,
1) upieczone ciasto skropiłam je woda przegotowana bo jest twarde.
2) dodałam mase krowkowa cale duze opakowanie i grubiej posmarowałam w srodku
(lub dwie małe puszki)
3) dodałam orzeszki ziemne, prazone bez soli, po czym je posiekałam na drobno i posypałam wierzch

Najlepsze ciasto na 2/3 dzien kiedy przesiaknie... a z racji ze je skropiłam, nadawalo sie do jedzenie po kilku godzinach bycia w lodówce.



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 13:58 Tytul
a czym wysmarować blachę? samym tłuszczem czy tłuszczem i mąką?



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 14:36 ciasto
wystraczy jak wysmarujemy blaszkę samym tłuszczem ewentualnie masłem i ddoatkowo można wysypać bułką tartą



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-19 14:55 Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie zdolności. Zrobiłem to tylko według przepisu. Masę krówkową polecam z tesco bo jest większa niż w biedronce. Jeżeli chodzi o blaszki to nie trzeba ich absolutnie niczym smarować wystarczy wyłożyć papierem dopieczenia.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz