Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto Snickers

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Snickers - składniki:

Polecamy Ciasto Snikers Ewy Wachowicz

Ciasto:
0,5 kg mąki
4 żółtka
1 kostka margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
0,5 litra kremówki 30%
cukier waniliowy

Krem 2:
puszka mleka skondensowanego gotowanego przez 3 godziny ( lub gotowa do kupienia w sklepie masa krówkowa w puszce)

orzechy włoskie

Ciasto Snickers - sposób wykonania:

Ciasto SnickersPodane składniki na ciasto wymieszać, zagnieść, podzielić na pół. Upiec 2 placki ( w temperaturze około 180 stopni C przez 20-25 minut aż kolor placków będzie miodowy).

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym.

Pierwszy placek posmarować mlekiem skondensowanym (połową), na wierzch położyć ubitą śmietanę, przykryć drugim plackiem i posmarować drugą częścią mleka. Posypać orzechami włoskimi (lub podprażonymi na patelni orzechami ziemnymi - niesolonymi oczywiście).

Polecamy Ciasto Snikers Ewy Wachowicz



  • Currently 4.20/5

4.2/5 (5 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 08-05-10 | komentarz [9]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-03 16:48 Tytul
Zrobiłam ciasto wg przepisu i wyszło pyszne! Polecam bo jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień po upieczeniu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-20 15:24 Tytul
gdzie można kupić mase krówkową i kremówke 30% odpowiedzcie ?



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-20 17:13 ciasto Snikers
najszybciej, najłatwiej w Biedronce u?miech, masa krówkowa leży w dodatkach do ciast a śmietana 30% jest w kubeczkach, w lodówce.
Ale te produkty sa też w innych sklepach typu - prawie każdym większym



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-21 23:39 Tytul
najwiekszy problem mam z blaszką do pieczenia, jakie ma miec wymiary. Dopiero zaczyna moja przygodę z pieczeniem u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-22 0:15 Blaszka do pieczenia ciast
Blaszka prostokątna i wymiary standardowe około 25 x 36 .



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-01 22:57 sniker pychotka, mniam
Zrobiłam na świeta tego snikersa, wszyscy sie zajadali... ciasto pychotka.

Jako że wziełam pare uwag z komentarzy,
1) upieczone ciasto skropiłam je woda przegotowana bo jest twarde.
2) dodałam mase krowkowa cale duze opakowanie i grubiej posmarowałam w srodku
(lub dwie małe puszki)
3) dodałam orzeszki ziemne, prazone bez soli, po czym je posiekałam na drobno i posypałam wierzch

Najlepsze ciasto na 2/3 dzien kiedy przesiaknie... a z racji ze je skropiłam, nadawalo sie do jedzenie po kilku godzinach bycia w lodówce.



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 13:58 Tytul
a czym wysmarować blachę? samym tłuszczem czy tłuszczem i mąką?



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 14:36 ciasto
wystraczy jak wysmarujemy blaszkę samym tłuszczem ewentualnie masłem i ddoatkowo można wysypać bułką tartą



Przepisów
Od
Dodano 2014-04-19 14:55 Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie zdolności. Zrobiłem to tylko według przepisu. Masę krówkową polecam z tesco bo jest większa niż w biedronce. Jeżeli chodzi o blaszki to nie trzeba ich absolutnie niczym smarować wystarczy wyłożyć papierem dopieczenia.


komentarze Dodaj komentarz