Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto Tulipan

Czas 35 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 szklanki mąki
1 i 1/4 szklanki cukru
kostka margaryny (25dag)
pół szklanki oleju
szklanka maku
2 łyżki kakao
5 jajek
1 cukier waniliowy
1 budyń waniliowy
1 kisiel wiśniowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasto Tulipan - sposób wykonania:

Bardzo kruche ciasto, ciekawie wyglądająca babka.
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka, mąkę, proszek i olej a na koniec pianę ubitą z białek. Dokładnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na 4 części.
Do jednej dajemy budyń, do drugiej kisiel, do 3 kakao, do 4 mak.
Ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem keksówki, najpierw masę z budyniem, potem z kisielem, potem z kakao i na końcu z makiem. Następnie ciasto przecinamy ostrym nożem wzdłuż robiąc około 0,5 cm wgłębienie.
Pieczemy 50 minut w 170 stopniach C.


Prześlij przepis

mewa80 | 16-10-10 | Czytano: 18266 razy | komentarzy [0]
Ciasto Tulipan komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto Tulipan kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto Tulipan prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje