Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto Usta Adama

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Usta Adama - składniki:

30 dkg biszkoptów małych, okrągłych posmarować powidłami, złożyć po dwa i ułożyć na spód i zalać ciastem
CIASTO: 1 margaryna,
1 szklanka cukru,
1 łyżka kakao,
1,5 szklanki maki,
5 łyżek wody,
1 cukier waniliowy,
5 żółtek i jedno jajko całe,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, ubita piana z 5 białek.

KREM:
1 budyń śmietankowy,
2 łyżki mąki pszennej,
3 żółtka,
6 łyżek cukru,
0,5 litra mleka,
1 margaryna.

POLEWA: 0,5 kostki margaryny,
5 łyżek cukru pudru,
5 łyżek kwaśniej śmietany,
1 łyżka żelatyny(rozpuścić ją w 2 łyżkach gorącej wody),
3 łyżki kakao

na polewę możemy wylać galaretkę np. wiśniową

Ciasto Usta Adama - sposób wykonania:

Ciasto Usta AdamaCIASTO-wykonanie: margarynę, cukier, wodę, cukier waniliowy , kakao rozpuścić na jednolitą masę i lekko ostudzić. do letniej masy dodać żółtka i całe jajko, mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę. Wszystko wymieszać i zalać ułożone biszkopty. Piec 25-30 minut.
KREM-wykonanie-ugotować budyń (budyń śmietankowy,żółtka mąka pszenna i cukier) utrzeć margarynę i połączyć z budyniem. Krem wyłożyć na upieczone ciasto i polać polewą.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 14-11-11 | komentarz [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-17 13:32 Tytul
robił moze ktos z was to ciasto warto zrobic ? dobre?


komentarze Dodaj komentarz