Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Usta Adama - składniki:

30 dkg biszkoptów małych, okrągłych posmarować powidłami, złożyć po dwa i ułożyć na spód i zalać ciastem
CIASTO: 1 margaryna,
1 szklanka cukru,
1 łyżka kakao,
1,5 szklanki maki,
5 łyżek wody,
1 cukier waniliowy,
5 żółtek i jedno jajko całe,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, ubita piana z 5 białek.

KREM:
1 budyń śmietankowy,
2 łyżki mąki pszennej,
3 żółtka,
6 łyżek cukru,
0,5 litra mleka,
1 margaryna.

POLEWA: 0,5 kostki margaryny,
5 łyżek cukru pudru,
5 łyżek kwaśniej śmietany,
1 łyżka żelatyny(rozpuścić ją w 2 łyżkach gorącej wody),
3 łyżki kakao

na polewę możemy wylać galaretkę np. wiśniową

Ciasto Usta Adama - sposób wykonania:

CIASTO-wykonanie: margarynę, cukier, wodę, cukier waniliowy , kakao rozpuścić na jednolitą masę i lekko ostudzić. do letniej masy dodać żółtka i całe jajko, mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę. Wszystko wymieszać i zalać ułożone biszkopty. Piec 25-30 minut.
KREM-wykonanie-ugotować budyń (budyń śmietankowy,żółtka mąka pszenna i cukier) utrzeć margarynę i połączyć z budyniem. Krem wyłożyć na upieczone ciasto i polać polewą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-17 13:32 Tytul
robił moze ktos z was to ciasto warto zrobic ? dobre?


kulinarne przepisy Dodaj komentarz