Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Usta Adama - składniki:

30 dkg biszkoptów małych, okrągłych posmarować powidłami, złożyć po dwa i ułożyć na spód i zalać ciastem
CIASTO: 1 margaryna,
1 szklanka cukru,
1 łyżka kakao,
1,5 szklanki maki,
5 łyżek wody,
1 cukier waniliowy,
5 żółtek i jedno jajko całe,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, ubita piana z 5 białek.

KREM:
1 budyń śmietankowy,
2 łyżki mąki pszennej,
3 żółtka,
6 łyżek cukru,
0,5 litra mleka,
1 margaryna.

POLEWA: 0,5 kostki margaryny,
5 łyżek cukru pudru,
5 łyżek kwaśniej śmietany,
1 łyżka żelatyny(rozpuścić ją w 2 łyżkach gorącej wody),
3 łyżki kakao

na polewę możemy wylać galaretkę np. wiśniową

Ciasto Usta Adama - sposób wykonania:

CIASTO-wykonanie: margarynę, cukier, wodę, cukier waniliowy , kakao rozpuścić na jednolitą masę i lekko ostudzić. do letniej masy dodać żółtka i całe jajko, mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę. Wszystko wymieszać i zalać ułożone biszkopty. Piec 25-30 minut.
KREM-wykonanie-ugotować budyń (budyń śmietankowy,żółtka mąka pszenna i cukier) utrzeć margarynę i połączyć z budyniem. Krem wyłożyć na upieczone ciasto i polać polewą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-17 13:32 Tytul
robił moze ktos z was to ciasto warto zrobic ? dobre?


kulinarne przepisy Dodaj komentarz