Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto z jabłkami - Jabłkowy przysmak - składniki:

1,5 kg jabłek
1 szklanka wody
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cynamonu
1 galaretka pomarańczowa /lub cytrynowa/
3 łyżeczki żelatyny
1,5 paczki biszkoptów okrągłych
bita śmietana

Ciasto z jabłkami - Jabłkowy przysmak - sposób wykonania:

Przepis na pyszne ciasto z jabłkami - jabłkowy przysmak Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje.
Jabłka obieramy kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, wlewamy wodę gotujemy do momentu aż utworzy się marmolada, następnie dodajemy cukier i cynamon, mieszamy. Zdejmujemy z ognia, do jabłek wsypujemy galaretkę i żelatynę, mieszamy a by nie było grudek. Na dno tortownicy 25 cm wykładamy 2 warstwy biszkoptów, na to wylewamy połowę jabłkowej masy, następnie układamy biszkopty (ponownie 2 warstwy) i wylewamy resztę masy. Ciasto wstawiamy do lodówki. Gdy dobrze zastygnie wyjmujemy i dekorujemy bitą śmietaną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz