Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ciasto z jabłkami - Jabłkowy przysmak

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto z jabłkami - Jabłkowy przysmak - składniki:

1,5 kg jabłek
1 szklanka wody
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki cynamonu
1 galaretka pomarańczowa /lub cytrynowa/
3 łyżeczki żelatyny
1,5 paczki biszkoptów okrągłych
bita śmietana

Ciasto z jabłkami - Jabłkowy przysmak - sposób wykonania:

Ciasto z jabłkami - Jabłkowy przysmakPrzepis na pyszne ciasto z jabłkami - jabłkowy przysmak Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje.
Jabłka obieramy kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, wlewamy wodę gotujemy do momentu aż utworzy się marmolada, następnie dodajemy cukier i cynamon, mieszamy. Zdejmujemy z ognia, do jabłek wsypujemy galaretkę i żelatynę, mieszamy a by nie było grudek. Na dno tortownicy 25 cm wykładamy 2 warstwy biszkoptów, na to wylewamy połowę jabłkowej masy, następnie układamy biszkopty (ponownie 2 warstwy) i wylewamy resztę masy. Ciasto wstawiamy do lodówki. Gdy dobrze zastygnie wyjmujemy i dekorujemy bitą śmietaną.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 03-09-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz