Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto z kremem i winogronami

Czas 75 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

Ciasto:
- 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej tortowej
- 7 łyżek masła
- pół szklanki cukru
- 2 żółtka
- szczypta soli

Krem:
- szklanka mleka
- 5 łyżek śmietany
- łyżka cukru pudru
- 3 jajka
- pół kg dowolnych winogron

Ciasto z kremem i winogronami - sposób wykonania:

Winogrona myjemy, jeśli mają pestki przekrajmy na pół i wyjmujemy je.
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy masło, szczyptę soli i stopniowo, wciąż ucierając - mąkę. Zagniatamy jednolite ciasto które wkładamy na 20 minut do lodówki.
Jajka ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy mleko i śmietanę. Całość wymieszać.
Tortownicę wylepiamy ciastem wyjętym z lodówki (dno i boki), na cieście układamy owoce a na nie wylewamy krem. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach C.


Prześlij przepis

mewa80 | 30-08-10 | Czytano: 7795 razy | komentarzy [0]
Ciasto z kremem i winogronami komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto z kremem i winogronami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto z kremem i winogronami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje