Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto z truskawkami

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto z truskawkami - składniki:

Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru kryształu
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy

Masa:
3 szklanki mleka
1 kostka masła
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1 cukier waniliowy
cukier kryształ do smaku

Polewa truskawkowa:
1 litr zmiksowanych truskawek (świeże lub mrożone)
3 galaretki truskawkowe

Czas pieczenia
30 minut (tylko biszkopt)

Temperatura pieczenia
180 stopni C

Ciasto z truskawkami - sposób wykonania:

Ciasto z truskawkamiPrzepis na domowe ciasto z truskawkami.
Biszkopt:
Ubić piane z białek. Dalej ubijając, dodawać stopniowo cukier kryształ, cukier waniliowy, po 1 żółtku, a na koniec lekko wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok.30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Masa:
W 1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i kryształem, wlać roztrzepany budyń i ugotować.

Kostkę masła utrzeć, dodając przestudzony budyń.
Masę wyłożyć na biszkopty.

Polewa truskawkowa:
Truskawki podgrzać, rozpuścić w nich 3 galaretki. Tężące truskawki wyłożyć na masę. Wierzch można zalać galaretką o dowolnym smaku.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

kundzia155 | 01-02-11 | komentarz [3]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-20 15:21 ciasto truskawkowe
Czy może byc zwykłe mleko w opakow.1l?
W przepisie jest podane 1/2 słodkiego mleka ale od jakiej ilości?1l., 500ml?



Przepisów
Od
Dodano 2011-06-20 17:11 Ciasto z truskawkami
chodzi o pół litra mleka, jest ono potrzebne do ugotowania budyniu( faktycznie autor wyraził się nie dość jasno)



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-14 12:20 pytanie
Mam pytanie: Jakiej wielkości ma być blacha do pieczenia w tym przepisie?


komentarze Dodaj komentarz