Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto z wafli - składniki:

1 opakowanie wafli
20 dag masła
15 dag cukru
szklanka mleka
5 łyżek mleka w proszku
2 łyżki kakao
cukier waniliowy (opakowanie)
paczka herbatników
100 g posiekanych orzechów włoskich
ulubione powidła np. śliwkowe lub z czarnej porzeczki
gotowa polewa

Ciasto z wafli - sposób wykonania:

Masło rozpuścić, dodać cukier i cukier waniliowy oraz mleko, całość podgrzewać do momentu aż się rozpuści i stworzy jednolitą masę. Do masy dodajemy połowę mleka w proszku.
Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i orzechy, do drugiej - pozostałe mleko w proszku i pokruszone herbatniki (drobno a więc najlepiej umieścić je w woreczku i rozwałkować).
Wafle smarujemy na przemian - masą ciemną, masą jasną i powidłami aż do wyczerpania produktów. Tort obciążamy i wstawimy na parę godzin w chłodne miejsce. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz