Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto z wafli

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto z wafli - składniki:

1 opakowanie wafli
20 dag masła
15 dag cukru
szklanka mleka
5 łyżek mleka w proszku
2 łyżki kakao
cukier waniliowy (opakowanie)
paczka herbatników
100 g posiekanych orzechów włoskich
ulubione powidła np. śliwkowe lub z czarnej porzeczki
gotowa polewa

Ciasto z wafli - sposób wykonania:

Ciasto z wafliMasło rozpuścić, dodać cukier i cukier waniliowy oraz mleko, całość podgrzewać do momentu aż się rozpuści i stworzy jednolitą masę. Do masy dodajemy połowę mleka w proszku.
Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i orzechy, do drugiej - pozostałe mleko w proszku i pokruszone herbatniki (drobno a więc najlepiej umieścić je w woreczku i rozwałkować).
Wafle smarujemy na przemian - masą ciemną, masą jasną i powidłami aż do wyczerpania produktów. Tort obciążamy i wstawimy na parę godzin w chłodne miejsce. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową!

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 06-10-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz