Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto z wafli - składniki:

1 opakowanie wafli
20 dag masła
15 dag cukru
szklanka mleka
5 łyżek mleka w proszku
2 łyżki kakao
cukier waniliowy (opakowanie)
paczka herbatników
100 g posiekanych orzechów włoskich
ulubione powidła np. śliwkowe lub z czarnej porzeczki
gotowa polewa

Ciasto z wafli - sposób wykonania:

Masło rozpuścić, dodać cukier i cukier waniliowy oraz mleko, całość podgrzewać do momentu aż się rozpuści i stworzy jednolitą masę. Do masy dodajemy połowę mleka w proszku.
Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i orzechy, do drugiej - pozostałe mleko w proszku i pokruszone herbatniki (drobno a więc najlepiej umieścić je w woreczku i rozwałkować).
Wafle smarujemy na przemian - masą ciemną, masą jasną i powidłami aż do wyczerpania produktów. Tort obciążamy i wstawimy na parę godzin w chłodne miejsce. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz