Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Cielęcina

Cielęcina duszona po kreolsku

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 100 zł

Składniki:

- 1 kilogram filetu z cielęciny
- lampka białego wytrawnego wina
- ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- 100 gram szparagów /najlepiej świeżych, ale poza sezonem można użyć konserwowanych/
- 0,25 kilograma pieczarek
- 2 marchewki
- 70 gram przecieru pomidorowego
- do smaku szafran, sól i pieprz
- do dekoracji gałązki rozmarynu

Cielęcina duszona po kreolsku - sposób wykonania:

Cielęcinę kroimy na kotlety, nacieramy pierzem i rozmarynem, nastepnie obsmażamy na oliwie z obu stron, nastepnie dodajemy czosnek a po jego delikatnym obsmażeniu pokrojoną w kostkę marchew i pieczarki. Dolewamy wino i dusimy az odparuje. Szafran rozpuszczamy w niewielkiej ilosci wody i dodajemy do mięsa wraz zprzecierem pomidorowym. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dusimy 20 minut. Na koniec dodajemy przekrojone wzdłuż szparagi i dalej dusimy, przez 3 minuty. Potrawę podajemy udekorowaną szparagami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 17-03-15| Czytano: 6552 razy |komentarz [0]
Cielęcina duszona po kreolsku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz