Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Conchiglioni - muszle zapiekane

Składniki:

opakowanie makaronu Conchiglioni
opakowanie szpinaku mrożonego
opakowanie sera feta
olej
cebula
3 ząbki czosnku
koncentrat pomidorowy
przyprawa kuchni włoskiej
20 dag żółtego sera

Conchiglioni - muszle zapiekane - sposób wykonania:

Muszle gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak dusimy na patelni, gdy woda odparuje odstawiamy. Gdy wystygnie wykruszamy do niego fetę, mieszając aż powstanie masa.
Cebulkę pokrojoną w kostkę smażymy z posiekanym czosnkiem, wsypujemy przyprawę włoską , dodajemy koncentrat pomidorowy, ewentualnie podlewamy wodą (ażeby wszystkie składniki razem się poddusiły) i dusimy aż zgęstnieje.
Masą szpinakową napełniamy muszle i układamy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, polewamy je sosem pomidorowym i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 27-05-10| Czytano: 39832 razy |komentarz [3]
Conchiglioni - muszle zapiekane komentarz



3 komentarzy

Autor
Tytul
2010-09-12 20:22

hmmmm wydaje sie mniamniusne :)) uwielbiam makarony...chyba pokusze sie i sprobuje jutro zrobic :D

Autor
Tytul
2010-10-27 16:42

to jest pyszne

Autor
Tytul
2010-10-27 16:43

na pewno pychotka

Linia tła strony

Dodaj komentarz