Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Conchiglioni - muszle zapiekane

Składniki:

opakowanie makaronu Conchiglioni
opakowanie szpinaku mrożonego
opakowanie sera feta
olej
cebula
3 ząbki czosnku
koncentrat pomidorowy
przyprawa kuchni włoskiej
20 dag żółtego sera

Conchiglioni - muszle zapiekane - sposób wykonania:

Muszle gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak dusimy na patelni, gdy woda odparuje odstawiamy. Gdy wystygnie wykruszamy do niego fetę, mieszając aż powstanie masa.
Cebulkę pokrojoną w kostkę smażymy z posiekanym czosnkiem, wsypujemy przyprawę włoską , dodajemy koncentrat pomidorowy, ewentualnie podlewamy wodą (ażeby wszystkie składniki razem się poddusiły) i dusimy aż zgęstnieje.
Masą szpinakową napełniamy muszle i układamy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, polewamy je sosem pomidorowym i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy około 20 minut w rozgrzanym piekarniku.


Prześlij przepis

mewa80 | 27-05-10 | Czytano: 41770 razy | komentarzy [3]
Conchiglioni - muszle zapiekane komentarz



Opinie i komentarze na temat Conchiglioni - muszle zapiekane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Conchiglioni - muszle zapiekane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2010-09-12 20:22

hmmmm wydaje sie mniamniusne :)) uwielbiam makarony...chyba pokusze sie i sprobuje jutro zrobic :D

Autor
Tytul
2010-10-27 16:42

to jest pyszne

Autor
Tytul
2010-10-27 16:43

na pewno pychotka

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje