Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Conchiglioni z mięsem pod beszamelem

Czas 40 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 opakowanie makaronu duże muszle
pierś kurczaka
1 cebula szalotka
oliwa z oliwek
5 pieczarek
ząbek czosnku
15 dag fety
przyprawy: bazylia, oregano, sól, pieprz
4 suszone pomidory w oliwie
3 łyżki twarogu
koncentrat pomidorowy
żółty ser starkowany do posypania


Sos beszamelowy:
2 łyżki masła
4 łyżki mąki
2/3 szklanki mleka
odrobina tartej gałki muszkatołowej

Conchiglioni z mięsem pod beszamelem - sposób wykonania:

Muszle gotujemy 8 minut w osolonej wodzie, z odrobiną oliwy,cedzimy i osączamy. Pierś kroimy drobno, podsmażamy, dodajemy drobno posiekaną cebulkę i czosnek (można dać wyciśnięte),doprawiamy do smaku, zdejmujemy z patelni - na niej smażymy posiekane pieczarki - dodajemy je do mięsa, do mięsa dodajemy tez pokruszoną fetę, pokrojone suszone pomidory, twaróg, łyżkę oliwy oraz łyżkę koncentratu. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Masło rozpuszczamy do patelni, dodajemy mąkę, smażymy ją nie rumieniąc (tak aby tylko straciła surowy smak), powoli wlewać mleko, gotować mieszając stale. Następnie przyprawiamy gałką. Farsz nakładamy do muszli, układamy je w nasmarowanym naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem beszamelowym i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 18-06-10| Czytano: 8903 razy |komentarz [0]
Conchiglioni z mięsem pod beszamelem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz