Strona główna >> Dania główne >> Drób

Cordon bleu

Składniki:

2 piersi kurczaka
4 plasterki szynki
4 plasterki topionego sera
sos (wymieszana musztarda, keczup, chrzan)
sok z cytryny
zioła prowansalskie
1 jajko
mąka, bułka tarta
sól, pieprz, olej do smażenia

Cordon bleu - sposób wykonania:

Każdy filet rozbić lekko (wyjdą 4 filety), natrzeć solą, pieprzem i ziołami - wstawić na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu jedną stronę fileta posmarować ostrym sosem i ułożyć po jednym plasterki wędliny i sera, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. Każdy kotlet obtoczyć w mące a następnie panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z każdej strony.


Prześlij przepis

mewa80 | 02-06-10 | Czytano: 14918 razy | komentarzy [0]
Cordon bleu komentarz



Opinie i komentarze na temat Cordon bleu kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Cordon bleu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje