Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Wegetariańskie Cukinia panierowana
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2 cukinie
2 jajka
pół szklanki bułki tartej
pół szklanki mielonych orzechów
Vegeta, pieprz
olej do smażenia
Cukinia panierowana - sposób wykonania:
Cukinię myjemy i bez obierania kroimy w około 1cm plastry. Jajka rozkłócamy w miseczce, orzechy łączymy z bułką w drugiej miseczce. Olej rozgrzewamy na patelni, plastry cukinii posypujemy Vegetą i pierzem, obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju aż plastry będa rumiane, po wyjęciu osączamy na papierowym ręczniku.
Tanie i szybkie a do tego smaczne :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 18-08-12 | Czytano: 5575 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Cukinia panierowana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują