Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Wegetariańskie

Cukinia panierowana

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 cukinie
2 jajka
pół szklanki bułki tartej
pół szklanki mielonych orzechów
Vegeta, pieprz
olej do smażenia

Cukinia panierowana - sposób wykonania:

Cukinię myjemy i bez obierania kroimy w około 1cm plastry. Jajka rozkłócamy w miseczce, orzechy łączymy z bułką w drugiej miseczce. Olej rozgrzewamy na patelni, plastry cukinii posypujemy Vegetą i pierzem, obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju aż plastry będa rumiane, po wyjęciu osączamy na papierowym ręczniku.
Tanie i szybkie a do tego smaczne :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 18-08-12 | Czytano: 5575 razy | komentarzy [0]
Cukinia panierowana komentarz



Opinie i komentarze na temat Cukinia panierowana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Cukinia panierowana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje