Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |

Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |






Strona główna >> Napoje >> Nalewki

Czas 20 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Cytrynówka nalewka z cytryn - składniki:

0,5 litra spirytusu
1,5 szklanki cukru (może też być miód - jeszcze lepiej)
4 szklanki wody
8 sporych cytryn

Cytrynówka nalewka z cytryn - sposób wykonania:

Ta nalewka jest naprawdę wyborna u?miech zapewniam, ze smakuje nie tylko dla kobiet. Być może ten przepis będzie przydatny przed imprezą andrzejkową u?miech

Wodę gotujemy z cukrem (lub miodem) aż do jego rozpuszczenia, studzimy.
Cytryny przekrajamy na pół i dokładnie wyciskamy z nich sok. Sok mieszamy z wodą i spirytusem oraz skórkami, odstawiamy na noc do lodówki (oczywiście w zamknięciu lub po szczelnym przykryciem). Na drugi dzień napój przecedzamy przez gęste sito wlewamy do butelek i tak oto jest on gotowy do spożycia.

Wersja druga ten nalewki jest troszkę bardziej czasochłonna - nalewka musi postać minimum 2 tygodnie :
4 cytryny
pół litra spirytusu
1 szklanka cukru
2 szklanki wody

Wykonanie jest podobne, należy jednak przed przyrządzaniem sparzyć cytryny - dalej podobnie, gotujemy syrop, wyciskamy sok, wszystko łączymy ze sobą i odcedzamy dopiero po 2 tygodniach.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz