Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Czebureki kresowe

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

2 szklanki mąki
25 dag twarogu
2 jajka
1/2 łyżeczki sody rozpuszczonej w 2 łyżkach octu
sól

Farsz:
50 dag mięsa mielonego
2 średnie cebule
sól, pieprz, przyprawa do mięsa duszonego

olej do smażenia

Czebureki kresowe - sposób wykonania:

Przepis jest już wiele lat w domowym menu, przywiozła go dawno temu kuzynka z Wilna.

Z podanych składników zagnieść ciasto, dobrze wyrobić aby było jednolite. Mięso podsmażyć, dodać przyprawy, dusić 20 minut. Po uduszeniu
Gotowe ciasto rozwałkować, za pomocą małego talerza wycinać koła, na środek nakładać farsz mięsny, zlepić brzegi i natychmiast smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Podawać z dowolnym sosem pomidorowym np. keczupem.


Prześlij przepis

asieńka | 17-06-10 | Czytano: 40240 razy | komentarzy [0]
Czebureki kresowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Czebureki kresowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Czebureki kresowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje