Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Czekaladowa pychotka

Składniki:

6 żółtek
25 ml śmietany kremówki
paczka masła
2 gorzkie czekolady
rodzynki wcześniej namoczone w wódce
4 łyżki cukru pudru

Czekaladowa pychotka - sposób wykonania:

Czekolady rozpuścić w rondelku na małym ogniu. Mieszać aby się nie przypaliły. Odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło zmiksować z 3 łyżkami cukru. Z reszta cukru ubić żółtka na sztywno.
Masę z masala połączyć z żółtkami.
Wlać przestudzona czekoladę. śmietanę ubić na sztywno dodać do reszty i bardzo delikatnie wymieszać, dodać rodzynki, można dać wiśnie z likieru. Wlać do 6 salaterek przybrać wg uznania( mandarynka banan płatki migdałowe) odstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki - musi masa stężeć.

Życzę smacznego


Prześlij przepis

| 28-05-10 | Czytano: 8195 razy | komentarzy [3]
Czekaladowa pychotka komentarz



Opinie i komentarze na temat Czekaladowa pychotka kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

3 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Czekaladowa pychotka prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2010-03-02 22:57

to jest pyszne mniam:)

Autor
Tytul
2010-05-16 1:15

bajeczne:)

Autor
Tytul
2011-01-15 19:54

mmmmmm... pychta

Polecam bo warto !!!

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje