Przepisy: Dania główne


Strona główna >> Dania główne

Udka myjemy osuszamy i obsmażamy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano, następnie przekładamy je do naczynia żaroodpor...
Udka pieczone w zalewie Sprawdzony przepisUdka pieczone w zalewie

Udka pieczone w zalewie

| Czytano 8634 | komentarz do przepisu [0]
Wycinamy z filetów ciemniejsze plamki. Kroimy ostrym nożem na małe kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem, sokiem z cytryny. Kroimy...
Tatar z łososia Sprawdzony przepisTatar z łososia

Tatar z łososia

| Czytano 8620 | komentarz do przepisu [0]
Lekka przekąska na upalne dni :)
Pomidory myjemy i odcinamy wieczka, wydrążamy miąższ i przecieramy go przez sito, majonez mies...
Pomidory faszerowane szynką Sprawdzony przepisPomidory faszerowane szynką

Pomidory faszerowane szynką

| Czytano 8588 | komentarz do przepisu [0]
Halibut po myśliwsku to proste w przyrządzeniu i smaczne danie. Kapustę należy oczyścić, wypłukać i wyciąć głąb. Następnie włoży...
Halibut po myśliwsku Sprawdzony przepisHalibut po myśliwsku

Halibut po myśliwsku

| Czytano 8536 | komentarz do przepisu [0]
Pstrąga oprószamy przyprawami kolejno mąką. Kładziemy na rozgrzane masło. Smażymy na złocisty kolor. Pod koniec smażenia dodajem...
Pstrąg w migdałach Sprawdzony przepisPstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach

| Czytano 8359 | komentarz do przepisu [0]
Niezwykle proste danie z dość popularnych udek kurczaka :), panierka sezamowa jest bardzo smakowita i godna polecenia.
Udka myj...
Kurczak z sezamem Sprawdzony przepisKurczak z sezamem

Kurczak z sezamem

| Czytano 8352 | komentarz do przepisu [0]
Buraczki myjemy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę lub słupki, liście botwiny myjemy i siekamy, wrzucamy do garnka, przykrywamy...
Chłodnik tradycyjny Sprawdzony przepisChłodnik tradycyjny

Chłodnik tradycyjny

| Czytano 8234 | komentarz do przepisu [0]
Chłodnik z botwinki: botwinkę myjemy, kroimy, zalewamy gorącą wodą z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego, gotujemy aż będzie mi...
Chłodnik z botwinki Sprawdzony przepisChłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

| Czytano 8139 | komentarz do przepisu [1]
Sałatka z grzybów, cebuli i śmietany jest jedną najpopularniejszych grzybowych sałatek.
Grzyby po oczyszczeniu należy gotować w...
Sałatka z grzybów cebuli i śmietany Sprawdzony przepisSałatka z grzybów cebuli i śmietany
Przesianą mąkę należy utrzeć z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Kolejno wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej...
Belgijskie naleśniki z konfiturą Sprawdzony przepisBelgijskie naleśniki z konfiturą
Bagietki pokroić na kromeczki. Wcześniej rozciśnięte ząbki czosnku połączyć z masłem i koprem lub pietruszką. Posmaruj kromki ba...
Czosnkowa bagietka Sprawdzony przepisCzosnkowa bagietka

Czosnkowa bagietka

| Czytano 8021 | komentarz do przepisu [0]
Rybę opłukać (ewentualnie oczyścić), pokroić w dzwonki, obsmażyć z obu stron na rumiano.
Wodę zagotować z cukrem i solą, liście...
Ryba w occie Sprawdzony przepisRyba w occie

Ryba w occie

| Czytano 8005 | komentarz do przepisu [1]