Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Delikatny mus kasztanowy

Składniki:

500g ugotowanych słodkich kasztanów z puszki
kilkanaście kasztanów w całości bez skórki ugotowanych w pół litrze wody i 1/2 kg cukru
250 ml śmietanki 36 procent
100 g cukru
szczypta soli

Delikatny mus kasztanowy - sposób wykonania:

Należy ubić śmietanę na sztywno z cukrem.
Kolejno dodajemy ubitą śmietanę do puree kasztanowego ( nie na odwrót, zawsze dodajesz coś lekkiego do ciężkiego by nie stracić puszystości)
Następnie wkładamy do przeźroczystych
pucharków, posyp pokrojonymi w talarki ugotowanymi w cukrze kasztanami
Na koniec wkładamy mus do lodówki
na min godzinę.

Smacznego!


Prześlij przepis

~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 8249 razy | komentarzy [0]
Delikatny mus kasztanowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Delikatny mus kasztanowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Delikatny mus kasztanowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje