Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Deser z awokado

Czas 15 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 dojrzałe awokado
1 szklanka śmietany 30%
2 łyżeczki cukru waniliowego
garść daktyli
biszkopty i czekolada do dekoracji

Deser z awokado - sposób wykonania:

Bardzo prosty i smaczny deser z awokado, przepis z programu Ewa Gotuje.
Ważne aby awokado było dojrzałe a więc dość miękkie, jeśli jest twarde, należy zawinąć je w folię aluminiową, schować do szafki i poczekać kilka dni aż dojrzeje.
Śmietanę (najlepiej schłodzoną) ubijamy na sztywno, dodajemy cukier waniliowy i jeszcze chwilę ubijamy.
Awokado obieramy, pestkę wyjmujemy a miąższ ugniatamy widelcem. Daktyle kroimy. Awokado i daktyle dodajemy do śmietany, mieszamy. Deser przenosimy do pucharków, dekorujemy biszkoptami i starowaną czekoladą. Przed podaniem schładzamy około godziny.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 11-03-11| Czytano: 23515 razy |komentarz [0]
Deser z awokado komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz