Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania mączne >> Pizza

Dobra domowa pizza

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność trudne Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Dobra domowa pizza - składniki:

350 g mąki
niepełna szklanka podgrzanej wody
drożdże
oliwa z oliwek
2 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
sos pomidorowy
pieczarki
ser
szynka
oliwki
peperoni

Dobra domowa pizza - sposób wykonania:

Dobra domowa pizzaDo niedużej miski wsypujemy mąkę i cukier. Dodajemy oliwę. Drożdże kruszymy do małej miski i zalewamy ciepłą wodą. Rozcieramy młoteczkiem do lukru. Drożdże wlewamy do mąki i chwilę mięszamy.
Zagniatamy ciasto i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe ciasto wyjmujemy z miski na posypaną mąką blat. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza.
Okrągłe ciasto rozwiększamy rękami żeby było duże koło. Przekładamy je na blachę i polewamy je sosem pomidorowym i posypujemy serem. Następnie układamy pokrojone dodatki. Pizzę wkładamy do piekarnika na środkową półkę żeby powietrze od spodu też dobiegało do pizzy. Pieczemy ok 10 minut.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 29-01-14 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz