Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Domek Baby Jagi

Czas 30 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Domek Baby Jagi - składniki:

0,5 kg twarogu
4 p. herbatników
1 kostka masła
1 szklanka cukru
1 łyżka kakao
mleko
olejek
polewa :
0,5 kostka palmy
0,5 szklanka cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki wody

Domek Baby Jagi - sposób wykonania:

Domek Baby JagiTłuszcz z cukrem dobrze rozmieszać, dodawać twarogu. Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao, herbatniki umaczać w mleku i układać na foli.Na pierwszą warstwę dać białą masę, na drugą ciemną. Następnie złapać folię i podnieść boczne herbatniki do góry tak aby wyszedł trójkąt i włóż do lodówki w środek można dać galaretkę.
Składniki polewy gotujemy na niewielkim ogniu, gdy się rozpuszczą i połączą zdejmujemy je z ognia i studzimy. Lekko przestudzoną polewamy ciasto.

SMACZNEGO !

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 19-04-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz