Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 55 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Domowa bajaderka - składniki:

300 g mąki pszennej
1,5 łyżki cukru
3 jajka
pół kostki margaryny
1/4 szklanki śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Masa:
pół kostki margaryny
1 łyżka cukru
3 łyżki kakao
pół słoika dżemu z porzeczki czarnej albo wiśni
garść posiekanych orzechów lub migdałów
1/3 szklanki mleka
gotowa polewa czekoladowa


Domowa bajaderka - sposób wykonania:

Ta bajaderka jest naprawdę pyszna u?miech
Mąkę siekamy ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier wyrabiamy, następnie dodajemy jajka i śmietanę. Margarynę roztapiamy (można w mikrofali),gdy przestygnie dodajemy do mąki. Wszystko miksujemy na jednolitą masę.
Ciasto przenosimy do wysmarowanej tłuszczem blachy, pieczemy w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
Po ostudzeniu ciasto przekrajmy w poprzek na pół, jedna część będzie stanowiła nasz spód, drugą dodamy do masy.
W rondelku rozpuszczamy drugą część margaryny, dodajemy do niej kakao, cukier i mleko, do tej masy wkruszamy ciasto (do gorącej), dodajemy też dżem i posiekane orzechy. Mieszamy. Tak otrzymaną masę wykładamy na przygotowany spód i polewamy polewą czekoladową.
Ta bajaderka jest bajeczna u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-09-27 13:12 polecam bajaderkę
Bajaderka to ciasto niedoceniane a naprawdę pyszne.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz