Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 55 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Domowa bajaderka - składniki:

300 g mąki pszennej
1,5 łyżki cukru
3 jajka
pół kostki margaryny
1/4 szklanki śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Masa:
pół kostki margaryny
1 łyżka cukru
3 łyżki kakao
pół słoika dżemu z porzeczki czarnej albo wiśni
garść posiekanych orzechów lub migdałów
1/3 szklanki mleka
gotowa polewa czekoladowa


Domowa bajaderka - sposób wykonania:

Ta bajaderka jest naprawdę pyszna u?miech
Mąkę siekamy ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier wyrabiamy, następnie dodajemy jajka i śmietanę. Margarynę roztapiamy (można w mikrofali),gdy przestygnie dodajemy do mąki. Wszystko miksujemy na jednolitą masę.
Ciasto przenosimy do wysmarowanej tłuszczem blachy, pieczemy w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.
Po ostudzeniu ciasto przekrajmy w poprzek na pół, jedna część będzie stanowiła nasz spód, drugą dodamy do masy.
W rondelku rozpuszczamy drugą część margaryny, dodajemy do niej kakao, cukier i mleko, do tej masy wkruszamy ciasto (do gorącej), dodajemy też dżem i posiekane orzechy. Mieszamy. Tak otrzymaną masę wykładamy na przygotowany spód i polewamy polewą czekoladową.
Ta bajaderka jest bajeczna u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2010-09-27 13:12 polecam bajaderkę
Bajaderka to ciasto niedoceniane a naprawdę pyszne.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz