Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Domowy przecier pomidorowy

Czas 25 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

Dowolna ilość pomidorów
szczypta kwasku cytrynowego
sól do smaku

Domowy przecier pomidorowy - sposób wykonania:

Przepis na przecier pomidorowy na zimę - można zrobić z niego wyśmienitą zupę pomidorową, dodać do gołąbków, spaghetti lub innych potraw, w których wykorzystuje się przecier pomidorowy.
Pomidory umyj, pokrój, rozgotuj z odrobiną wody, po rozgotowaniu przecieramy przez sito i gotujemy na malutkim ogniu aż masa zgęstnieje, dodajemy kwasek cytrynowy (koncentrat zachowa odpowiedni kolor) i sól do smaku.
Gorącą masę przekładamy do słoików (do 3/4 wysokości), zamykamy i wekujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 31-05-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz