Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Dorsz po Krymsku
Składniki:
4 filety z dorsza
3 czerwone papryki
mąka
olej
śmietana lub jogurt naturalny
sól, papryka słodka w proszku
Dorsz po Krymsku - sposób wykonania:
Papryki sparzyć wodą, zdjąć skórkę i pokroić w paski. Filety obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pokrojoną papryką. 3/4 szklanki śmietany wymieszać z solą i
papryką słodką (według gustu) i polać rybę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 200°C.
Prześlij przepis ~Gosc | 13-05-08 | Czytano: 7143 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Dorsz po Krymsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują