RRRR
Strona główna >> ?wi?teczne >> Potrawy Wigilijne

Dorsz w cie?cie francuskim

Czas 55 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

filet z dorsza
opakowanie gotowego mro?onego ciasta francuskiego
30 dag pieczarek (lub le?nych grzybów mro?onych)
1 cebula
1 ?ó?tko
cytryna
pieprz, sól

Dorsz w cie?cie francuskim - sposób wykonania:

Filet z dorsza umy? (je?li by? mro?ony to wcze?niej rozmrozi?), osuszy? ,posypa? sol?, pieprzem i skropi? sokiem z cytryny. Nast?pnie obsma?y? na rozgrzanym oleju z ka?dej strony.
Pieczarki obra?, pokroi? drobniej. Cebul? pokroi? w kostk?, zeszkli? na oleju, doda? pieczarki, przyprawi?.
Ciasto francuskie przedzieli? na pó?. Jedn? po?ow? wy?o?y? blaszk? lub naczynie ?aroodporne nasmarowane t?uszczem. Wy?o?y? po?ow? porcji pieczarek a na nie ryb?, przykry? drug? porcj? pieczarek a nast?pnie ca?o?? drug? po?ow? ciasta francuskiego. Wierzch posmarowa? ?ó?tkiem i zrobi? otwory (aby para ucieka?a). Wstawi? do 220 stopni, zapieka? oko?o 40 minut.
Mo?emy u?y? innej ryby aby by? to filet.

Ja zamiast wszystko zrobi? w jednym kawa?ku, poci??am ciasto w prostok?ty, w?o?y?am kawa?ek ryby i pieczarki zrobi?am takie jakby paszteciki - wysz?y pyszne :-).
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asie?ka | 21-12-10| komentarz [0]

0 komentarzy

Dodaj komentarz