Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |

Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 55 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Dorsz w cieście francuskim - składniki:

filet z dorsza
opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
30 dag pieczarek (lub leśnych grzybów mrożonych)
1 cebula
1 żółtko
cytryna
pieprz, sól

Dorsz w cieście francuskim - sposób wykonania:

Filet z dorsza umyć (jeśli był mrożony to wcześniej rozmrozić), osuszyć ,posypać solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Pieczarki obrać, pokroić drobniej. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pieczarki, przyprawić.
Ciasto francuskie przedzielić na pół. Jedną połową wyłożyć blaszkę lub naczynie żaroodporne nasmarowane tłuszczem. Wyłożyć połowę porcji pieczarek a na nie rybę, przykryć drugą porcją pieczarek a następnie całość drugą połową ciasta francuskiego. Wierzch posmarować żółtkiem i zrobić otwory (aby para uciekała). Wstawić do 220 stopni, zapiekać około 40 minut.
Możemy użyć innej ryby aby był to filet.

Ja zamiast wszystko zrobić w jednym kawałku, pocięłam ciasto w prostokąty, włożyłam kawałek ryby i pieczarki zrobiłam takie jakby paszteciki - wyszły pyszne u?miech.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz