Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Drób faszerowany pieczarkami Dukan

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pierś z indyka lub udziec
30 dag pieczarek
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, tymianek
musztarda
1 cebula

Drób faszerowany pieczarkami Dukan - sposób wykonania:

Mięso myjemy, osuszamy, rozcinamy na jednolity płat, lekko rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem oraz smarujemy cieniutko musztardą i odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce. W tym czasie na patelni bez tłuszczu dusimy pokrojone dość grubo pieczarki, przyprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Kiedy mięso już przejdzie przyprawami nakładamy na nie wzdłuż pieczarki. Zawijamy całość w rulon, spinając wykałaczkami. Rulon przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około godziny (najlepiej w rękawie do pieczenia, jeśli nie roladę podlewamy delikatnie wodą) w towarzystwie cebuli i pieczarek ( w całości). Można podawać na zimno jako wędlinę do kanapek lub na ciepło, obłożony pieczarkami.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 20-10-10| Czytano: 13220 razy |komentarz [0]
Drób faszerowany pieczarkami Dukan komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz