Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Dżem agrestowy z malinami
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
pół kg agrestu
pół kg malin (moga być truskawki)
40 dag miodu lub
30 dag cukru
Dżem agrestowy z malinami - sposób wykonania:
Przepis na dżem z agrestu i malin.
Na dno garnka wylewamy niewielką ilość wody, wsypujemy przebrany, umyty, oszypułkowany agrest, rozgotowujemy go. Następnie dodajemy miód (lub cukier) i gotujemy 3 minuty. Po 3 minutach dodajemy maliny i gotujemy kolejne 3 minuty. Gorący dzem przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 14-07-10 | Czytano: 10844 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Dżem agrestowy z malinami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują