Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Ekspresowa zupa marchewkowa
Czas 25 minut
Porcji 15
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 kg marchewki 750 ml 3 szklanki rosołu warzywnego z kostki
Cebula łyżka oliwy łyżka świeżo startego imbiru 2 łyżki posiekanej
Kolendry lub natki pietruszki gęsta śmietana do dekoracji
Ekspresowa zupa marchewkowa - sposób wykonania:
Na patelni rozgrzewamy oliwę cebulę obieramy drobno siekamy
I smażymy wraz z imbirem na oliwie około 2 minut cebula powinna
Się tylko lekko zezłocić marchewkę obieramy myjemy osuszamy i
Ścieramy na tarce o dużych oczkach rosół zagotowujemy do gotują-
Cego się rosołu dodajemy podsmażoną cebulę i startą marchew
Gotujemy 20 minut na małym ogniu aż marchewka będzie zupełnie
Miękka zupę miksujemy na gładki krem gdy jest za gęsta
Rozcieńczamy rosołem lub wrzącąk wodą przed podaniem możemy
Dodatkowo przyprawić do smaku wedle uznania posypujemy
Kolendrą lub natką pietruszki i ozdabiamy kleksem śmietaną
Prześlij przepis ~Gosc | 12-05-13 | Czytano: 4512 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Ekspresowa zupa marchewkowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują