Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Farszynki

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Farszynki - składniki:

Ciasto:
1 kg ziemniaków
250 g mąki ziemniaczanej
2 jajka
sól
100 g masła

Farsz mięsny:
200 g wieprzowiny
2 cebule
łyżka masła
sól, pieprz
przyprawa do mięsa duszonego

Farszynki - sposób wykonania:

Farszynki Ziemniaki obieramy i gotujemy (można dodać nieco soli), mięso gotujemy do miękkości (również w osolonej wodzie) i po wystudzeniu mielimy. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę i zrumienioną na maśle cebulę. Masę doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem.
Ziemniaki po ugotowaniu przepuszczamy przez praskę, dodajemy jajka surowe, mąkę ziemniaczaną i sól. Wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na równe części. Formujemy ( z każdego) placek, na środek nakładamy porcję farszu, zawijamy i formujemy kotleciki. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Pyszne z surówką lub sosem pomidorowym.
Farsz możemy również zrobić z grzybów leśnych - taki sam jak farsz do naleśników z grzybami.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 21-09-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz