Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Farszynki - składniki:

Ciasto:
1 kg ziemniaków
250 g mąki ziemniaczanej
2 jajka
sól
100 g masła

Farsz mięsny:
200 g wieprzowiny
2 cebule
łyżka masła
sól, pieprz
przyprawa do mięsa duszonego

Farszynki - sposób wykonania:

Ziemniaki obieramy i gotujemy (można dodać nieco soli), mięso gotujemy do miękkości (również w osolonej wodzie) i po wystudzeniu mielimy. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę i zrumienioną na maśle cebulę. Masę doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem.
Ziemniaki po ugotowaniu przepuszczamy przez praskę, dodajemy jajka surowe, mąkę ziemniaczaną i sól. Wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na równe części. Formujemy ( z każdego) placek, na środek nakładamy porcję farszu, zawijamy i formujemy kotleciki. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Pyszne z surówką lub sosem pomidorowym.
Farsz możemy również zrobić z grzybów leśnych - taki sam jak farsz do naleśników z grzybami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz