Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Meksyk

Fasola po meksykańsku

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

Puszka fasolki białej konserwowej
Puszka fasoli czerwonej konserwowej
2 duże cebule
250g mięsa mielonego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól pieprz do smaku

Fasola po meksykańsku - sposób wykonania:

Obieramy cebule kroimy w kostkę;
podsmażamy na niewielkiej ilości oleju aż się zarumieni
dodajemy mięso mielone - wszystko razem mieszamy, nie dopuszczając do przypalenia składników następnie dodajemy oba rodzaje fasoli (bez zalewy w której ona jest) mieszamy ponownie dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Ania | 04-06-08| Czytano: 66651 razy |komentarz [5]
Fasola po meksykańsku  komentarz



5 komentarzy

Autor
Tytul
2011-09-29 11:53

żeby było lepsze w smaku proponuje zamiast koncentratu dodać pomidory z puszki i przyprawić ostrą papryką w proszku.wtedy bardziej będzie przypominało danie meksykańskie:P
polecam

Autor
kucharek
2012-12-18 19:44

Tragedia, ta fasolka po meksykańsku to paskudztwo. jakiś substytut fasolki po bretońsku.

Autor
KrisSWD
2012-12-22 22:56

Tanie, szybkie, dobre. Nie rozumiem w/w jakichś aluzji do fasolki po bretońsku. W końcu to zupełnie inna potrawa i zupełnie inny smak. Polecam!

Autor
Tytul
2013-01-02 12:10

Coś na wzór chili corn carne - polecam! A ktoś jak ma klapki na oczach i myśli, że z fasoli nie da się zrobić nic innego niż tylko fasolkę po bretońsku, lepiej niech pozna najpierw kulinaria a potem się wypowiada.

Autor
anula
2013-03-05 11:28

właśnie robie fasolke po bretońsku ale napewno wypróbuje ten przepis

Linia tła strony

Dodaj komentarz