Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Fasolka szparagowa na zimę

Czas 75 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Fasolka szparagowa na zimę - składniki:

1 kg fasolki szparagowej
Zalewa:
1 litr wody
1 płaska łyżeczka soli
szczypta kwasku cytrynowego

Fasolka szparagowa na zimę - sposób wykonania:

Fasolka szparagowa na zimęPrzepis idealny dla wielbicieli fasolki szparagowej polanej bułeczką tartą smażoną na masełku. Okazuję się, że takie danie można swobodnie przygotować również zimą, jeśli w sezonie zrobimy fasolkę szparagową na zimę.
Fasolkę myjemy, odcinamy końce, obgotowujemy około 10 minut, następnie odcedzamy i rozkładamy ciasno w słoikach. Sól rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy kwasek. Rozłożoną fasolkę zalewamy zalewą i zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy 30 minut, następnie studzimy i ponownie pasteryzujemy około 30 minut. Nasiona strączkowe zawierają dużo białka zatem są świetną pożywką dla bakterii, dwukrotna pasteryzacja zapobiegnie psuciu się fasolki konserwowej.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 13-07-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz