Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Czas 75 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Fasolka szparagowa na zimę - składniki:

1 kg fasolki szparagowej
Zalewa:
1 litr wody
1 płaska łyżeczka soli
szczypta kwasku cytrynowego

Fasolka szparagowa na zimę - sposób wykonania:

Przepis idealny dla wielbicieli fasolki szparagowej polanej bułeczką tartą smażoną na masełku. Okazuję się, że takie danie można swobodnie przygotować również zimą, jeśli w sezonie zrobimy fasolkę szparagową na zimę.
Fasolkę myjemy, odcinamy końce, obgotowujemy około 10 minut, następnie odcedzamy i rozkładamy ciasno w słoikach. Sól rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy kwasek. Rozłożoną fasolkę zalewamy zalewą i zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy 30 minut, następnie studzimy i ponownie pasteryzujemy około 30 minut. Nasiona strączkowe zawierają dużo białka zatem są świetną pożywką dla bakterii, dwukrotna pasteryzacja zapobiegnie psuciu się fasolki konserwowej.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz