Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Czas 35 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg fasolki
1 kg pomidorów
sól do smaku

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym - sposób wykonania:

Fasola szparagowa w sosie pomidorowym na zimę ma wielką zaletę, zimą wystarczy dodać do niej wędliny np. kiełbasę, podgrzać i danie gotowe :)
Fasolkę myjemy, czyścimy z twardych włókien, kroimy i obgotowujemy 10 minut w osolonym wrzątku, osączamy na sicie. Wkładamy do słoików zachowując odstęp od góry około 2 cm. Pomidory sparzamy, osuwamy skórę, kroimy na mniejsze kawałki i rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody soląc do smaku, możemy przetrzeć blenderem :) lub przez sito.
Uzyskanym przecierem zalewamy fasolkę (aż się zakryje), zakręcamy słoiki, pasteryzujemy 20 minut. Studzimy, drugiego dnia pasteryzujemy kolejne 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 24-07-10 | Czytano: 10150 razy | komentarzy [0]
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym komentarz



Opinie i komentarze na temat Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje