Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Filet z indyka z grilla

Czas 35 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

filet z indyka

marynata:
250 ml jogurtu naturalnego
4 ząbki czosnku
sok z cytryny
pół szklanki oleju (słonecznikowy)
łyżeczka imbiru
łyżeczka kuminu
łyżeczka soli
łyżeczka słodkiej papryki

Filet z indyka z grilla - sposób wykonania:

Filet z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na porcje. Do zamykanego naczynia wlewamy jogurt, dodajemy przyprawy, olej, sok z cytryny oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, składniki mieszamy po czym dodajemy do nich mięso. Całość wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso pieczemy na grillu z obu stron.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 28-04-12| Czytano: 7321 razy |komentarz [0]
Filet z indyka z grilla komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz