Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Filet z indyka z grilla

Czas 35 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

filet z indyka

marynata:
250 ml jogurtu naturalnego
4 ząbki czosnku
sok z cytryny
pół szklanki oleju (słonecznikowy)
łyżeczka imbiru
łyżeczka kuminu
łyżeczka soli
łyżeczka słodkiej papryki

Filet z indyka z grilla - sposób wykonania:

Filet z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na porcje. Do zamykanego naczynia wlewamy jogurt, dodajemy przyprawy, olej, sok z cytryny oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, składniki mieszamy po czym dodajemy do nich mięso. Całość wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso pieczemy na grillu z obu stron.


Prześlij przepis

mewa80 | 28-04-12 | Czytano: 9304 razy | komentarzy [0]
Filet z indyka z grilla komentarz



Opinie i komentarze na temat Filet z indyka z grilla kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Filet z indyka z grilla prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje