Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Filet z pangi w warzywach

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 panga ( z lodówki )
1 cebula
4 ząbki czosnku
sól pieprz
2 czerwone i żółte papryki
1 młoda cukinia
2 szalotki
oregano
bazylia otarta
olej do smażenia

Filet z pangi w warzywach - sposób wykonania:

Wyciągniętą z lodówki pangę przecinamy wzdłuż. Wykrawamy ładne i niewielkie filety pozbywamy się wszystkich ości.
Filety bez ości oprószamy solą pieprzem oregano oraz bazylią otartą. Rybę wkładamy do pudełka wpompujemy powietrze i wkładamy na 1 godzinę żeby ryba się zamarynowała.
Warzywa kroimy w kostkę cukinię obieramy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy zamarynowane filety z pangi po 5 minut z każdej strony.
Pokrojone warzywa wrzucamy do ryby i smażymy ok. 10-15 minut. Po usmażeniu ryby oraz warzyw wykładamy całą potrawę na talerz.
Można udekorować ją pozostałą papryką lub szalotkami.


Prześlij przepis

~Gosc | 03-07-14 | Czytano: 4519 razy | komentarzy [0]
Filet z pangi w warzywach komentarz



Opinie i komentarze na temat Filet z pangi w warzywach kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Filet z pangi w warzywach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje