Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Filet z pangi w warzywach
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1 panga ( z lodówki )
1 cebula
4 ząbki czosnku
sól pieprz
2 czerwone i żółte papryki
1 młoda cukinia
2 szalotki
oregano
bazylia otarta
olej do smażenia
Filet z pangi w warzywach - sposób wykonania:
Wyciągniętą z lodówki pangę przecinamy wzdłuż. Wykrawamy ładne i niewielkie filety pozbywamy się wszystkich ości.
Filety bez ości oprószamy solą pieprzem oregano oraz bazylią otartą. Rybę wkładamy do pudełka wpompujemy powietrze i wkładamy na 1 godzinę żeby ryba się zamarynowała.
Warzywa kroimy w kostkę cukinię obieramy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy zamarynowane filety z pangi po 5 minut z każdej strony.
Pokrojone warzywa wrzucamy do ryby i smażymy ok. 10-15 minut. Po usmażeniu ryby oraz warzyw wykładamy całą potrawę na talerz.
Można udekorować ją pozostałą papryką lub szalotkami.
Prześlij przepis ~Gosc | 03-07-14 | Czytano: 4519 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Filet z pangi w warzywach prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują