Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Filety rybne w cieście piwnym

Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

80 dag filetów z dorsza (lub mintaja)
25 dag mąki
2 jajka
szklanka piwa
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
łyżeczka imbiru
cuury
sól, pieprz, olej do smażenia

Filety rybne w cieście piwnym - sposób wykonania:

Marynata: sok z cytryny wymieszać z rozgniecionymi ząbkami czosnku, imbirem, solą i pieprzem. Marynatą posmarować dorsza, i pokroić go na paski (3cm). Odstawić na 30 minut do lodówki.

Ciasto: zmiksować wszystkie składniki, dodać curry, odstawić na 30 minut.
W głebokiej patelni rozgrzać olej, ciasto zamieszać, zanurzyć w nim kawałki ryby, smażyć z każdej strony w głębokim oleju. Następnie osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami lub pieczywem :)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-10| Czytano: 26165 razy |komentarz [0]
Filety rybne w cieście piwnym komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz