Strona główna >> Dania główne >> Drób

Filety w serowej panierce

Czas 25 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 filet kurczaka
3 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
łyżka maki pszennej
łyżka majonezu
łyżeczka vegety
10 dag startego żółtego sera
olej do smażenia

Filety w serowej panierce - sposób wykonania:

Fileta myjemy, osuszamy, kroimy w plastry.
Z pozostałych składników robimy ciasto, dokładnie mieszamy, każdy plaster piersi wkładamy do ciasta, mieszamy z nim, tak aby dokładnie je oblepiło po czym odstawiamy na 30 minut. Po upływie tego czasu smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy na ciepło.


Prześlij przepis

mewa80 | 27-05-10 | Czytano: 19774 razy | komentarzy [0]
Filety w serowej panierce komentarz



Opinie i komentarze na temat Filety w serowej panierce kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Filety w serowej panierce prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje