Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Filety z dorsza

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

- 75 dkg filetów
- 10 dkg śmietany 18%
- 50 dkg włoszczyzny z kapustą
- szklanka wody
- sok z 1 cytryny
- 1 cebula
- 30 gram tartego żółtego sera
- przyprawy: sól, pieprz do smaku
- mąka do obtaczanie ryby
- olej do smażenia

Filety z dorsza - sposób wykonania:

Przepis na pyszny filet z dorsza po mazursku. Filety myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w plastry i dusimy w rondlu dodając trochę oleju i szklankę wody.
Filety obtaczamy w mące i smażymy. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, wkładamy filety i łyżkę mąki zmieszaną ze śmietaną.
Przyprawiamy do smaku, posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut.
Filety z dorsza podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub frytkami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 23-08-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz