Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Filety z dorsza

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

- 75 dkg filetów
- 10 dkg śmietany 18%
- 50 dkg włoszczyzny z kapustą
- szklanka wody
- sok z 1 cytryny
- 1 cebula
- 30 gram tartego żółtego sera
- przyprawy: sól, pieprz do smaku
- mąka do obtaczanie ryby
- olej do smażenia

Filety z dorsza - sposób wykonania:

Przepis na pyszny filet z dorsza po mazursku. Filety myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w plastry i dusimy w rondlu dodając trochę oleju i szklankę wody.
Filety obtaczamy w mące i smażymy. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, wkładamy filety i łyżkę mąki zmieszaną ze śmietaną.
Przyprawiamy do smaku, posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut.
Filety z dorsza podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub frytkami.


Prześlij przepis

Kamiś | 23-08-10 | Czytano: 15942 razy | komentarzy [0]
Filety z dorsza komentarz



Opinie i komentarze na temat Filety z dorsza kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Filety z dorsza prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje