Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Filety z dorsza - składniki:

- 75 dkg filetów
- 10 dkg śmietany 18%
- 50 dkg włoszczyzny z kapustą
- szklanka wody
- sok z 1 cytryny
- 1 cebula
- 30 gram tartego żółtego sera
- przyprawy: sól, pieprz do smaku
- mąka do obtaczanie ryby
- olej do smażenia

Filety z dorsza - sposób wykonania:

Przepis na pyszny filet z dorsza po mazursku. Filety myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w plastry i dusimy w rondlu dodając trochę oleju i szklankę wody.
Filety obtaczamy w mące i smażymy. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, wkładamy filety i łyżkę mąki zmieszaną ze śmietaną.
Przyprawiamy do smaku, posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut.
Filety z dorsza podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub frytkami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz