Strona główna >>
Dania główne >>
Potrawy z ryb Filety z dorsza
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
- 75 dkg filetów
- 10 dkg śmietany 18%
- 50 dkg włoszczyzny z kapustą
- szklanka wody
- sok z 1 cytryny
- 1 cebula
- 30 gram tartego żółtego sera
- przyprawy: sól, pieprz do smaku
- mąka do obtaczanie ryby
- olej do smażenia
Filety z dorsza - sposób wykonania:
Przepis na pyszny filet z dorsza po mazursku. Filety myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w plastry i dusimy w rondlu dodając trochę oleju i szklankę wody.
Filety obtaczamy w mące i smażymy. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, wkładamy filety i łyżkę mąki zmieszaną ze śmietaną.
Przyprawiamy do smaku, posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut.
Filety z dorsza podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub frytkami.
Prześlij przepis Kamiś | 23-08-10 | Czytano: 15942 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Filety z dorsza prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują