Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z ryb

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Filety z dorsza - składniki:

- 75 dkg filetów
- 10 dkg śmietany 18%
- 50 dkg włoszczyzny z kapustą
- szklanka wody
- sok z 1 cytryny
- 1 cebula
- 30 gram tartego żółtego sera
- przyprawy: sól, pieprz do smaku
- mąka do obtaczanie ryby
- olej do smażenia

Filety z dorsza - sposób wykonania:

Przepis na pyszny filet z dorsza po mazursku. Filety myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w plastry i dusimy w rondlu dodając trochę oleju i szklankę wody.
Filety obtaczamy w mące i smażymy. Gdy warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się, wkładamy filety i łyżkę mąki zmieszaną ze śmietaną.
Przyprawiamy do smaku, posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika na około 20 minut.
Filety z dorsza podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub frytkami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz