Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Flaczki wołowe

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg flaków surowych wołowych
2 ćwiartki kurczaka
20 dag wołowiny z kością
marchewka, 1/4 selera, kawałek pora, mała cebula
liść laurowy, ziele angielskie, majeranek
2 łyżki masła, łyżka maki

Flaczki wołowe - sposób wykonania:

Z ćwiartek kurczaka i wołowiny gotujemy rosół (pierwszą wodę po zagotowaniu zlewamy).
Jarzyny kroimy w kostkę , dusimy na maśle.

Flaki zalewamy wodą, gotujemy, odcedzamy, i ponownie gotujemy, odcedzamy i przemywamy wodą wkładamy do rosołu gotujemy z jarzynami i przyprawami (poza majerankiem) do miękkości.

Z mąki i łyżki masła robimy zasmażkę, dodajemy ją do flaków. Mięso obieramy z kości, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do flaków.

Wszystko na koniec doprawiamy do smaku, dodajemy majeranek.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 19-06-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz