Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Flaczki wołowe

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg flaków surowych wołowych
2 ćwiartki kurczaka
20 dag wołowiny z kością
marchewka, 1/4 selera, kawałek pora, mała cebula
liść laurowy, ziele angielskie, majeranek
2 łyżki masła, łyżka maki

Flaczki wołowe - sposób wykonania:

Z ćwiartek kurczaka i wołowiny gotujemy rosół (pierwszą wodę po zagotowaniu zlewamy).
Jarzyny kroimy w kostkę , dusimy na maśle.

Flaki zalewamy wodą, gotujemy, odcedzamy, i ponownie gotujemy, odcedzamy i przemywamy wodą wkładamy do rosołu gotujemy z jarzynami i przyprawami (poza majerankiem) do miękkości.

Z mąki i łyżki masła robimy zasmażkę, dodajemy ją do flaków. Mięso obieramy z kości, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do flaków.

Wszystko na koniec doprawiamy do smaku, dodajemy majeranek.


Prześlij przepis

mewa80 | 19-06-10 | Czytano: 28912 razy | komentarzy [0]
Flaczki wołowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Flaczki wołowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Flaczki wołowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje