Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Fondue po chińsku

Składniki:

20 dag cukinii
20 dag czerwonej papryki
20 dag małych pieczarek
2 marchewki
20 dag pędów bambusa (z puszki)
2 l rosołu z warzyw
60 dag polędwicy wołowej pokrojonej w cieniutkie plastry
50 g prażonych orzeszków ziemnych
2 łyżki wytrawnej sherr

Fondue po chińsku - sposób wykonania:

Cukinie umyć i pokroić w plastry grubości 0,5 cm. Paprykę podzielić na ćwiartki, wydrążyć, umyć i pokroić w grubą kostkę. Pieczarki oczyścić. Marchewkę oskrobać i pokroić w słupki. Pędy bambusa osączyć, pokroić na kawałki. Orzeszki zmiksować, wymieszać z sherry, sokiem z pomarańczy i 1 łyżką sosu sojowego. Przyprawić pikantnie. Na sos imbirowy kłącze imbiru obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z octem ryżowym, 8 łyżkami sosu sojowego i olejem. Rosół podgrzać na kuchence, a następnie ustawić go na podgrzewaczu. Mięso i warzywa nabite na widelec gotować przez 1 minutę w rosole.
Jako dodatek wystarczą oba sosy i białe pieczywo.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 20251 razy |komentarz [0]
Fondue po chińsku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz