Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Galaretka Dukan z rybą

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg filetów rybnych
2 cebule
2 łyżki żelatyny
1 jajko
3 łyżki otrąb
1 marchew
liść laurowy
ziele angielskie 2 sztuki
pieprz, sól
Vegeta
cytryna

Galaretka Dukan z rybą - sposób wykonania:

Gotujemy 1,5 litra wody, dodajemy 1 cebulę i obraną i pokrojoną w plastry marchewkę. W tym czasie mielimy filety rybne wraz z jedną cebulę. Masę przyprawiamy dodajemy do niej jajko i otręby (gdy masa jest zbyt luźna dodajemy otrąb a gdy zbyt gęsta odrobinę zimnej wody). Z masy robimy pulpeciki które wrzucamy do wrzącego wywaru z marchewki i cebuli (warzywa wyjmujemy, marchewkę zostawiamy, cebulę odrzucamy), pulpety gotujemy 30 minut (pod przykryciem na małym ogniu) a wywar doprawiamy do smaku. Po ugotowaniu pulpety i marchewkę układamy w salaterkach, żelatynę zalewamy odrobiną wrzątki a gdy spęcznieje rozpuszczamy w 5 szklankach wywaru, zagotowujemy, zalewamy pulpety i chłodzimy.
Podajemy gdy galaretka mocno zastygnie, dekorujemy plastrami cytryny :)
Proszę się nie sugerować groszkiem na foto - groszku nie ma :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 21-10-10| Czytano: 7164 razy |komentarz [0]
Galaretka Dukan z rybą komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz