Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Czas 70 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Galaretka z nóżek wieprzowych - składniki:

1,5 kg nóżek wieprzowych
50 dag wołowiny
30 dag włoszczyzny (marchewka,pietruszka, seler, cebula)
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Galaretka z nóżek wieprzowych - sposób wykonania:

Nóżki i mięso myjemy, zalewamy około 2 litrami zimnej wody, gotujemy do miękkości (około 4 godziny). Na około 20-30 minut przed końcem gotowania dodajemy umyte warzywa a więc marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę i ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Następnie wywar przecedzamy, mięso kroimy w kostkę, z nóżek zdejmujemy mięso i również kroimy. Pokrojone mięso układamy na dnie salaterek, dodajemy plasterki marchewek, zalewamy wywarem, dostawiamy do zastygnięcia. Galaretę podajemy na liściu sałaty, udekorowaną cząstkami cytryny.
podany czas nie obejmuje czasu gotowania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz