Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wigilijne

Galaretka z nóżek wieprzowych

Czas 70 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Galaretka z nóżek wieprzowych - składniki:

1,5 kg nóżek wieprzowych
50 dag wołowiny
30 dag włoszczyzny (marchewka,pietruszka, seler, cebula)
3 liście laurowe
3 ziela angielskie
2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Galaretka z nóżek wieprzowych - sposób wykonania:

Galaretka z nóżek wieprzowychNóżki i mięso myjemy, zalewamy około 2 litrami zimnej wody, gotujemy do miękkości (około 4 godziny). Na około 20-30 minut przed końcem gotowania dodajemy umyte warzywa a więc marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę i ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Następnie wywar przecedzamy, mięso kroimy w kostkę, z nóżek zdejmujemy mięso i również kroimy. Pokrojone mięso układamy na dnie salaterek, dodajemy plasterki marchewek, zalewamy wywarem, dostawiamy do zastygnięcia. Galaretę podajemy na liściu sałaty, udekorowaną cząstkami cytryny.
podany czas nie obejmuje czasu gotowania.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 21-12-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz