Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Gofry

Gofry domowe

Czas 20 minut Porcji 30 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gofry domowe - składniki:

1 kg mąki
1 szklanka cukru
5 jaj
1 kostka margaryny roztopionej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki wody
(cukier waniliowy)

Gofry domowe - sposób wykonania:

Gofry domoweWszystkie składniki zmiksować w misce, końcówką do płynów. Wlewać małymi
porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor.
Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły. Nie kładziemy ich jeden na drugim, bo rozmiękną i nie będą już chrupiące.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 08-05-08 | komentarz [9]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2008-11-30 19:30 Tytul
Na ile to porcji jest???!!!!!



Przepisów
Od
Dodano 2009-01-23 15:36 yyy...
ale kwas bez mleka..???



Przepisów
Od
Dodano 2009-04-05 16:59 Gofry przepis
1 kg mąki ?
Chyba cie gniecie..



Przepisów
Od
Dodano 2009-04-05 20:11 Gofry
Widać to przepis na większą ilość gofrów, bo jest też pół

litera wody i 5 jaj. Jak chcesz mniejszą ilość to pomyśl i podziel składniki na 2 lub 3 i masz przepis na

swoje potrzeby.



Przepisów
Od
Dodano 2010-06-24 13:00 Tytul
dziwne bez mleka to co to za gofry



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-30 19:12 Lili
Pysznie chrupiące



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-10 16:21 Tytul
pyszne te gofry;d
zrobilam z polowy imusze dorobic;d:P



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-05 20:46 Rewelacja - sprawdziłam
Byłam mile zaskoczona, że gofry nie tylko są smaczne, ale też chrupiące!!! Wypróbowałam wiele przepisów, ale jakoś zawsze wychodziły gumowate. Te naprawdę są chrupiące. Dzięki za przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2014-02-19 14:32 Tytul
właśnie zrobiłam u?miech są smaczne u?miech


komentarze Dodaj komentarz