Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Gofry

Gofry domowe

Czas 20 minut Porcji 30 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gofry domowe - składniki:

1 kg mąki
1 szklanka cukru
5 jaj
1 kostka margaryny roztopionej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki wody
(cukier waniliowy)

Gofry domowe - sposób wykonania:

Gofry domoweWszystkie składniki zmiksować w misce, końcówką do płynów. Wlewać małymi
porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor.
Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły. Nie kładziemy ich jeden na drugim, bo rozmiękną i nie będą już chrupiące.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 08-05-08 | komentarz [9]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2008-11-30 19:30 Tytul
Na ile to porcji jest???!!!!!



Przepisów
Od
Dodano 2009-01-23 15:36 yyy...
ale kwas bez mleka..???



Przepisów
Od
Dodano 2009-04-05 16:59 Gofry przepis
1 kg mąki ?
Chyba cie gniecie..



Przepisów
Od
Dodano 2009-04-05 20:11 Gofry
Widać to przepis na większą ilość gofrów, bo jest też pół

litera wody i 5 jaj. Jak chcesz mniejszą ilość to pomyśl i podziel składniki na 2 lub 3 i masz przepis na

swoje potrzeby.



Przepisów
Od
Dodano 2010-06-24 13:00 Tytul
dziwne bez mleka to co to za gofry



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-30 19:12 Lili
Pysznie chrupiące



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-10 16:21 Tytul
pyszne te gofry;d
zrobilam z polowy imusze dorobic;d:P



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-05 20:46 Rewelacja - sprawdziłam
Byłam mile zaskoczona, że gofry nie tylko są smaczne, ale też chrupiące!!! Wypróbowałam wiele przepisów, ale jakoś zawsze wychodziły gumowate. Te naprawdę są chrupiące. Dzięki za przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2014-02-19 14:32 Tytul
właśnie zrobiłam u?miech są smaczne u?miech


komentarze Dodaj komentarz