Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Gofry

Czas 20 minut Porcji 30 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gofry domowe - składniki:

1 kg mąki
1 szklanka cukru
5 jaj
1 kostka margaryny roztopionej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki wody
(cukier waniliowy)

Gofry domowe - sposób wykonania:

Wszystkie składniki zmiksować w misce, końcówką do płynów. Wlewać małymi
porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor.
Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły. Nie kładziemy ich jeden na drugim, bo rozmiękną i nie będą już chrupiące.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [9]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2008-11-30 19:30 Tytul
Na ile to porcji jest???!!!!!



Przepisów
Od
Dodano 2009-01-23 15:36 yyy...
ale kwas bez mleka..???



Przepisów
Od
Dodano 2009-04-05 16:59 Gofry przepis
1 kg mąki ?
Chyba cie gniecie..



Przepisów
Od
Dodano 2009-04-05 20:11 Gofry
Widać to przepis na większą ilość gofrów, bo jest też pół

litera wody i 5 jaj. Jak chcesz mniejszą ilość to pomyśl i podziel składniki na 2 lub 3 i masz przepis na

swoje potrzeby.



Przepisów
Od
Dodano 2010-06-24 13:00 Tytul
dziwne bez mleka to co to za gofry



Przepisów
Od
Dodano 2010-11-30 19:12 Lili
Pysznie chrupiące



Przepisów
Od
Dodano 2011-02-10 16:21 Tytul
pyszne te gofry;d
zrobilam z polowy imusze dorobic;d:P



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-05 20:46 Rewelacja - sprawdziłam
Byłam mile zaskoczona, że gofry nie tylko są smaczne, ale też chrupiące!!! Wypróbowałam wiele przepisów, ale jakoś zawsze wychodziły gumowate. Te naprawdę są chrupiące. Dzięki za przepis.



Przepisów
Od
Dodano 2014-02-19 14:32 Tytul
właśnie zrobiłam u?miech są smaczne u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz