Strona główna >> Desery >> Gofry

Gofry domowe

Czas 20 minut Porcji 30 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg mąki
1 szklanka cukru
5 jaj
1 kostka margaryny roztopionej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki wody
(cukier waniliowy)

Gofry domowe - sposób wykonania:

Wszystkie składniki zmiksować w misce, końcówką do płynów. Wlewać małymi
porcjami masę na rozgrzane foremki i piec na złoty kolor.
Gotowe gofry układamy na kratce od piekarnika by przestygły. Nie kładziemy ich jeden na drugim, bo rozmiękną i nie będą już chrupiące.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 08-05-08| komentarz [9]



9 komentarzy


Tytul
2008-11-30 19:30

Na ile to porcji jest???!!!!!


yyy...
2009-01-23 15:36

ale kwas bez mleka..???


Gofry przepis
2009-04-05 16:59

1 kg mąki ?
Chyba cie gniecie..


Gofry
2009-04-05 20:11

Widać to przepis na większą ilość gofrów, bo jest też pół

litera wody i 5 jaj. Jak chcesz mniejszą ilość to pomyśl i podziel składniki na 2 lub 3 i masz przepis na

swoje potrzeby.


Tytul
2010-06-24 13:00

dziwne bez mleka to co to za gofry


Lili
2010-11-30 19:12

Pysznie chrupiące


Tytul
2011-02-10 16:21

pyszne te gofry;d
zrobilam z polowy imusze dorobic;d:P


Rewelacja - sprawdziłam
2012-03-05 20:46

Byłam mile zaskoczona, że gofry nie tylko są smaczne, ale też chrupiące!!! Wypróbowałam wiele przepisów, ale jakoś zawsze wychodziły gumowate. Te naprawdę są chrupiące. Dzięki za przepis.


Tytul
2014-02-19 14:32

właśnie zrobiłam :) są smaczne :)

Dodaj komentarz