Strona główna >> Desery >> Gofry

Gofry domowe z maślanki

Czas 20 minut Porcji 30 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 litr maślanki
3 łyżki cukru
1 łyżeczkę proszku do pieczenie
1 łyżeczkę octu
1 proszek wanilinowy (waniliowy)
około kilograma mąki
ćwiartkę szklanki oleju ( szklanka 250 ml)

Gofry domowe z maślanki - sposób wykonania:

Wszystkie składniki należy razem ze sobą wymieszać, tak aby masa była jednolita i gęsta. Gdy pierwszy gofr przywrze do maszynki należy dodać oleju.
Gofry z maślanki mają specyficzny smak - życzę smacznego :-)
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Ania | 04-06-08| komentarz [6]



6 komentarzy


:-)
2008-08-08 22:56

Są pyszne !!


gofry
2009-01-30 13:09

jak upiec gofry zeby były pulchne a nie jak

naleśnik?
Gofrownica 800 Watt


Kondzio
2009-08-13 17:31

trzeba dodac wiecej gestego ciasta na gofrownice,a nadmiar wyleci bokiem ;)


Tytul
2011-01-14 20:56

mam jutro urodziny synka wybrałam ten przepis mam nadzieję że dobrze zrobiłam i wykarmię małych głodomorów


gofry
2011-01-15 8:10

nie wiem czy taki dobry, nie ma tu zbyt wiele komentarzy a pod innymi goframi jest masa pochwał itp więc może bezpieczniej wybrać taki przepis zwłaszcza, że to taka okazja (składniki zawsze sobie można pomnożyć, żeby wyszło więcej gofrów)


ja wolę te gofy z maskalnk
2011-12-27 7:18

Ja iedyś jadłam gofry z maślanki i takich uczono mnie w szkole nigdyś jak jeszcze były w szkołach podstawowych te wpaniałe lekcje techniczne ;) i kuchnie w salach :D ten przepis jest bardzo podobny do mojego a gofy z maślanki są naprawdę wyborne. Lepsze od tych z jajek i mleka. Sa puszyste i smaczne, bardziej treściwe

Dodaj komentarz