Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki Dukana - składniki:

mała główka białej kapusty
25 dag pieczarek
25 dag drobiowego mięsa mielonego (np.mielona pierś)
3 łyżki otrąb namoczone w mleku 0%
3 jajka
2 łyżki natki pietruszki (posiekanej)
sól, pieprz

Sos pomidorowy (z koncentratu pomidorowego - proporcje wg gustu)

Gołąbki Dukana - sposób wykonania:

Z kapusty wycinamy głąb, gotujemy ją parę minut w osolonym wrzątku. Po wyjęciu oddzielamy liście (twarde nerwy można wyciąć - będą się lepiej zwijały). Otręby namaczamy w ciepłym mleku aby nasiąknęły.
Pieczarki obieramy kroimy na mniejsze części, dodajemy do nich mięso, jajka, otręby, pietruszkę, przyprawiamy.
Farsz nakładamy na liść kapusty, zwijamy. Gołąbki układamy w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem.
W połowie pieczenia przykrycie można zdjąć a gołąbki polewamy doprawionym sosem pomidorowym.
Gołąbki możemy sobie zamrozić i rozmrażać w miarę potrzeb u?miech

Bardzo polecam gołąbki bez zawijania czyli Kotlety mielone Dukana z kapustą
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz