Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki Dukana - składniki:

mała główka białej kapusty
25 dag pieczarek
25 dag drobiowego mięsa mielonego (np.mielona pierś)
3 łyżki otrąb namoczone w mleku 0%
3 jajka
2 łyżki natki pietruszki (posiekanej)
sól, pieprz

Sos pomidorowy (z koncentratu pomidorowego - proporcje wg gustu)

Gołąbki Dukana - sposób wykonania:

Z kapusty wycinamy głąb, gotujemy ją parę minut w osolonym wrzątku. Po wyjęciu oddzielamy liście (twarde nerwy można wyciąć - będą się lepiej zwijały). Otręby namaczamy w ciepłym mleku aby nasiąknęły.
Pieczarki obieramy kroimy na mniejsze części, dodajemy do nich mięso, jajka, otręby, pietruszkę, przyprawiamy.
Farsz nakładamy na liść kapusty, zwijamy. Gołąbki układamy w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem.
W połowie pieczenia przykrycie można zdjąć a gołąbki polewamy doprawionym sosem pomidorowym.
Gołąbki możemy sobie zamrozić i rozmrażać w miarę potrzeb u?miech

Bardzo polecam gołąbki bez zawijania czyli Kotlety mielone Dukana z kapustą
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz