Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki Dukana - składniki:

mała główka białej kapusty
25 dag pieczarek
25 dag drobiowego mięsa mielonego (np.mielona pierś)
3 łyżki otrąb namoczone w mleku 0%
3 jajka
2 łyżki natki pietruszki (posiekanej)
sól, pieprz

Sos pomidorowy (z koncentratu pomidorowego - proporcje wg gustu)

Gołąbki Dukana - sposób wykonania:

Z kapusty wycinamy głąb, gotujemy ją parę minut w osolonym wrzątku. Po wyjęciu oddzielamy liście (twarde nerwy można wyciąć - będą się lepiej zwijały). Otręby namaczamy w ciepłym mleku aby nasiąknęły.
Pieczarki obieramy kroimy na mniejsze części, dodajemy do nich mięso, jajka, otręby, pietruszkę, przyprawiamy.
Farsz nakładamy na liść kapusty, zwijamy. Gołąbki układamy w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem.
W połowie pieczenia przykrycie można zdjąć a gołąbki polewamy doprawionym sosem pomidorowym.
Gołąbki możemy sobie zamrozić i rozmrażać w miarę potrzeb u?miech

Bardzo polecam gołąbki bez zawijania czyli Kotlety mielone Dukana z kapustą
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz