Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Gołąbki Dukana

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki Dukana - składniki:

mała główka białej kapusty
25 dag pieczarek
25 dag drobiowego mięsa mielonego (np.mielona pierś)
3 łyżki otrąb namoczone w mleku 0%
3 jajka
2 łyżki natki pietruszki (posiekanej)
sól, pieprz

Sos pomidorowy (z koncentratu pomidorowego - proporcje wg gustu)

Gołąbki Dukana - sposób wykonania:

Gołąbki DukanaZ kapusty wycinamy głąb, gotujemy ją parę minut w osolonym wrzątku. Po wyjęciu oddzielamy liście (twarde nerwy można wyciąć - będą się lepiej zwijały). Otręby namaczamy w ciepłym mleku aby nasiąknęły.
Pieczarki obieramy kroimy na mniejsze części, dodajemy do nich mięso, jajka, otręby, pietruszkę, przyprawiamy.
Farsz nakładamy na liść kapusty, zwijamy. Gołąbki układamy w nasmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach pod przykryciem.
W połowie pieczenia przykrycie można zdjąć a gołąbki polewamy doprawionym sosem pomidorowym.
Gołąbki możemy sobie zamrozić i rozmrażać w miarę potrzeb u?miech

Bardzo polecam gołąbki bez zawijania czyli Kotlety mielone Dukana z kapustą
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 14-10-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz