Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 105 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Gołąbki - składniki:

1 kapusta biała lub włoska
400 g ryżu
400 g mięsa mielonego wieprzowego np. łopatka
2 cebule
2 ząbki czosnku
łyżka masła
łyżka oliwy
sól, pieprz

szklanka śmietany 30
szklanka żuru

Gołąbki - sposób wykonania:

Bardzo popularne danie również wg pani Ewy Wachowicz, przepis z programu Ewa Gotuje.
Kapustę wrzucamy do osolonego wrzątku aby liście zmiękły.
Na łyżkę oliwy wrzucamy ryż, gdy się zeszkli zalewamy go 3 szklankami wody, solimy, gotujemy aż będzie miękki.
Od kapusty odrywamy te liście które zmiękły do momentu aż uzyskamy taka ilość jaka jest nam potrzebna. Z tej proporcji wychodzi około 15 gołąbków.
Cebulę szklimy na masełku, gdy będzie prawie rumiana dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy, dodajemy ją do ugotowanego ryżu. Do masy dodajemy też mięso, farsz solimy i pieprzymy.
Z liści ścinamy twarde, zgrubiałe części, na liść nakładamy farsz, zwijamy w gołąbki.
Na dno brytfanki kładziemy liście kapusty, układamy zwinięte gołąbki, zalewamy je szklanką śmietany i szklanką żuru. Przykrywamy liśćmi kapusty. Pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz