Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie)

Czas 60 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg kapusty
80 dag mięsa mielonego
2,5 szklanki ryżu
4 jajka
1 szklanka kaszy mannej
2 cebule
sól, pieprz,
bulionu (może być z kostki - około 1 litra)
koncentrat pomidorowy

Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie) - sposób wykonania:

Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy pozostałe składniki, cebulkę najpierw kroimy w kostkę i podsmażamy. Po wyrobieniu masy formujemy kotleciki, które obsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Zalewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem godzinę w temperaturze 180 stopni C. Na 10 minut przed końcem pieczenia w szklance bulionu rozprowadzamy koncentrat pomidorowy i łączymy go z gołąbkami.
Smacznego :)


Prześlij przepis

mewa80 | 13-05-10 | Czytano: 38162 razy | komentarzy [0]
Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie) komentarz



Opinie i komentarze na temat Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie) kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gołąbki inaczej (tzw.cygańskie) prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje