Cześć,
poradźcie mi jaką sałatkę czy surówkę pasuje podać do gołąbków, pilne!!
Mam gości i chciałabym, żeby Im smakowało, a ja nie bardzo wiem, co podać. Dzięki.
mi do gołąbków smakuje taka: kilka ogórków kiszonych w plastry lub półplastry, do tego pół cebuli drobno posiekanej i odrobina oleju - wymieszać. Super :)
Do gołąbków NIE podaje się surówek ! ! ! !!!
a dlaczego nie kupować mięsa mielonego skoro jest wysokiej jakosci.
no właśnie dlatego, że gotowe mięso mielone zwykle nie jest wysokiej jakości i zawiera b.dużo tłuszczu
Kto robi takie golabki , jak kiedys moja Babcia???Moze ktos zna przepis 50-cio letni?One byly chyba przed sporzyciem,smarzone na smalcu,jest to mozliwe??? Lekko czy bardziej rumiane,byly napewno...Pozdrawiam , Wesolych Swiat Rodzinnie-Wielkanocnych Krzysztof z O.
Tak Twoja babcia podsmażała je na smalcu.Goląbki po zawinięciu podsmaż na smalcu tak aby kapusta dobrze się przypiekła. Podsmarzone przełuż do garnka zalej bulionem, możesz też nalać trochę ciepłej wody na patelnie i wlać ja do garnka z gołąbkami, to wzmocni smak podsmarzanej kapusty. Gołąbki gotuj na małym ogniu aż kapusta będzie miękka. Ostrożnie wyjmij gołabki z wywaru, dodaj do niego koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku. Nasępnie Zatrzep go wodą z dodatkiem mąki aby go zagęścić. Włuż do niego gołąbki i gotuj jeszcze przez chwilkę. To najlepszy przepis jaki znam, tak robi się gołąbki u mnie w domu od zawsze, ale mało kto je pdsmarza a szkoda bo są o niebo lepsze niż te zwykłe.
Potwierdzam,przepis rewelacyjny. Tak robiła moja babcia. To stary sprawdzony przepis,zdecydowanie bardziej kaloryczny ale jakże pyszny..
Kapustę do mikrofali???? FUI... mikrofala sprawia że jedzenie jest jak tektura - bez wartości...
Masz do wyboru:
albo gotujesz przez 10 minut
albo wersja dla leniwych wkładasz do mikrofalówki.
Wybór należy do ciebie.
No cóż, gdzie kucharek sześć ...
tam różne przepisy.
Moje gołąbki to www.przepis-kulinarny.pl/domowe-golabki-id2686.html
Prawdziwe "gołąbki naszych babć" - naszego dzieciństwa, mniam, mniam ....
roztopic smalec na foremce do ciasta ulozyc golabki podlac troszke rosolem i do piekarnika.nazywaja sie golabki pieczone .takie robily nasze babcie ,mamy.polecam.
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem
Świtne przepis na koljny dzień kuracji odchudzającej. Wchodze już jakiś czas na tą stronkę i powiem szczerze że moja dieta zaczela mi się podobać. Statystyki 2 miesiące odchudzania i 15kg mniej :) Spytacie co robie? Biegam, gotuje z ta stronką.
Warszawskie gołąbki są z samego mięsa, bez ryżu i kaszy, dodaję namoczona, odcisnieta kajzerke jak do mielonych i są pyszne.Polecam.Dorota
Pewnie, że z samego mięsa są lepsze, ale tu chodzi o oszczędności i ludzie dodają zapychaczy w postaci ryżu. Ważny by nie dawać go za wiele :-)
Do gołąbków moze byc marchewka mini gotowana lub surówka z surowej marchwi z pora np
18 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gołąbki tradycyjne prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują