Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Gołąbki z grzybami

Czas 65 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

mała główka białej kapusty
2 czerstwe kajzerki
pół szklanki mleka
30 dag grzybów świeżych
3 jajka
3 łyżki płatków owsianych
3 łyżki twarogu
łyżka masła
sok pomidorowy 2 szklanki lub jeden koncentrat z kartonika
sól, pieprz

Gołąbki z grzybami - sposób wykonania:

Kapustę obgotowujemy we wrzącej wodzie lekko osolonej. Dzielimy na liście, wycinamy grubą część. Bułki moczymy w mleku. Grzyby oczyszczamy kroimy, dodajemy do bułek, wbijamy jajka, wsypujemy płatki, rozkruszamy twaróg, przyprawiamy.
Po wyrobieniu jednolitej masy nakładamy ją na liście, zawijamy. Gołąbki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem.
Pieczemy 20 minut - zalewamy sokiem pomidorowym lub rozprowadzonym w szklance wody koncentratem , doprawionym solą i pieprzem i pieczemy kolejne 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 12-08-10| Czytano: 13612 razy |komentarz [0]
Gołąbki z grzybami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz