Strona główna >>
Dania główne >>
Grzyby Gołąbki z grzybami
Czas 65 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
mała główka białej kapusty
2 czerstwe kajzerki
pół szklanki mleka
30 dag grzybów świeżych
3 jajka
3 łyżki płatków owsianych
3 łyżki twarogu
łyżka masła
sok pomidorowy 2 szklanki lub jeden koncentrat z kartonika
sól, pieprz
Gołąbki z grzybami - sposób wykonania:
Kapustę obgotowujemy we wrzącej wodzie lekko osolonej. Dzielimy na liście, wycinamy grubą część. Bułki moczymy w mleku. Grzyby oczyszczamy kroimy, dodajemy do bułek, wbijamy jajka, wsypujemy płatki, rozkruszamy twaróg, przyprawiamy.
Po wyrobieniu jednolitej masy nakładamy ją na liście, zawijamy. Gołąbki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem.
Pieczemy 20 minut - zalewamy sokiem pomidorowym lub rozprowadzonym w szklance wody koncentratem , doprawionym solą i pieprzem i pieczemy kolejne 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis ~Gosc | 12-08-10 | Czytano: 18239 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Gołąbki z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują