Strona główna >> Dania główne >> Grzyby

Gołąbki z grzybami

Czas 65 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

mała główka białej kapusty
2 czerstwe kajzerki
pół szklanki mleka
30 dag grzybów świeżych
3 jajka
3 łyżki płatków owsianych
3 łyżki twarogu
łyżka masła
sok pomidorowy 2 szklanki lub jeden koncentrat z kartonika
sól, pieprz

Gołąbki z grzybami - sposób wykonania:

Kapustę obgotowujemy we wrzącej wodzie lekko osolonej. Dzielimy na liście, wycinamy grubą część. Bułki moczymy w mleku. Grzyby oczyszczamy kroimy, dodajemy do bułek, wbijamy jajka, wsypujemy płatki, rozkruszamy twaróg, przyprawiamy.
Po wyrobieniu jednolitej masy nakładamy ją na liście, zawijamy. Gołąbki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem.
Pieczemy 20 minut - zalewamy sokiem pomidorowym lub rozprowadzonym w szklance wody koncentratem , doprawionym solą i pieprzem i pieczemy kolejne 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

~Gosc | 12-08-10 | Czytano: 18239 razy | komentarzy [0]
Gołąbki z grzybami komentarz



Opinie i komentarze na temat Gołąbki z grzybami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Gołąbki z grzybami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje