Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Gołąbki z ziemniakami

Czas 55 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 główka kapusty
5 cebul
2 kg ziemniaków
sól, pieprz
łyżka smalcu
litr bulionu z kostki rosołowej

Gołąbki z ziemniakami - sposób wykonania:

Cebulę (3 sztuki) kroimy w kostkę, rumienimy na oleju.
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce z małymi oczkami, odciskamy, skrobię która się zbierze w naczyniu dodajemy do masy ziemniaczanej.
Do ziemniaków dodajemy podsmażoną cebulę.
Kapustę parzymy w garnku z gorącą wodą, gdy liście zmiękną zawijamy w nie farsz.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem. Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
Gołąbki podajemy polane zrumienioną cebulką.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 01-01-11| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz